Позови ''П'' како би побиједио Муриња!

Покер тренерских асова који је запушио уста Португалцу! Тајна формула је, изгледа, да тренерово презиме почиње на слово П, штета што Манчестер Сити, Ливерпул, Манчестер Јунајтед и Арсенал то нису схватили раније.

Фудбал 21.05.2015 | 19:40
Позови ''П'' како би побиједио Муриња!

Фудбалери Челсија ове сезоне прилично убедљиво дошли су до титуле првака Енглеске, а рачунајући Премијер лигу и ФА куп, Плавци су доживели укупно четири пораза. Ретко се дешавало да неко надмудри Жозеа Муриња и његов стручни штаб, а ипак, изгледа да за то постоји “тајна“ формула.

“Квака“ је у томе што су сви тимови који су славили против Челсија на клупи имали тренере чије презиме почиње на слово П – Алан Пардју, Маурисио Покетино, Фил Паркинсон и на крају Тони Пјулис.

Лондонске Плавце први је начео Њукасл, тада под вођством Пардјуа, меч са играо 6. децембра на Сент Џејмс Парку. Свраке са севера Енглеске славиле су са 2:1, а оба поготка за домаћина постигао је Папис Сисе.

Није прошло ни месец дана, а Португалцу је опет главе дошао неко са словом П. Челси је 1. јануара дошао у госте Тотенхему, на чијој клупи седи Покетино, а Плавци су доживели тежак пораз од 5:3. Могло је да буде још горе по Челси, али су гости успели да избегну катастрофу.

Нови пораз шампион Енглеске доживео је, потпуно неочекивано, на свом Стамфорд Бриџу од трећелигаша Бредфорд Ситија који тренира Фил Паркинсон. Гости су славили са 4:2, а Плавци су остали без шансе да се домогну још једног важног трофеја.

Коначно, синоћњи пораз од Вест Бромвич Албиона са 3:0 у претпоследњем колу Премијер лиге затворио је ову књигу. На клупи ВБА седи Тони Пјулис, а Челсију је ово било четврто узастопно гостовање у Мидлендсу без победе.

Коментари / 0

Оставите коментар