Pozovi ''P'' kako bi pobijedio Murinja!

Poker trenerskih asova koji je zapušio usta Portugalcu! Tajna formula je, izgleda, da trenerovo prezime počinje na slovo P, šteta što Mančester Siti, Liverpul, Mančester Junajted i Arsenal to nisu shvatili ranije.

Fudbal 21.05.2015 | 19:40
Pozovi ''P'' kako bi pobijedio Murinja!

Fudbaleri Čelsija ove sezone prilično ubedljivo došli su do titule prvaka Engleske, a računajući Premijer ligu i FA kup, Plavci su doživeli ukupno četiri poraza. Retko se dešavalo da neko nadmudri Žozea Murinja i njegov stručni štab, a ipak, izgleda da za to postoji “tajna“ formula.

“Kvaka“ je u tome što su svi timovi koji su slavili protiv Čelsija na klupi imali trenere čije prezime počinje na slovo P – Alan Pardju, Maurisio Poketino, Fil Parkinson i na kraju Toni Pjulis.

Londonske Plavce prvi je načeo Njukasl, tada pod vođstvom Pardjua, meč sa igrao 6. decembra na Sent Džejms Parku. Svrake sa severa Engleske slavile su sa 2:1, a oba pogotka za domaćina postigao je Papis Sise.

Nije prošlo ni mesec dana, a Portugalcu je opet glave došao neko sa slovom P. Čelsi je 1. januara došao u goste Totenhemu, na čijoj klupi sedi Poketino, a Plavci su doživeli težak poraz od 5:3. Moglo je da bude još gore po Čelsi, ali su gosti uspeli da izbegnu katastrofu.

Novi poraz šampion Engleske doživeo je, potpuno neočekivano, na svom Stamford Bridžu od trećeligaša Bredford Sitija koji trenira Fil Parkinson. Gosti su slavili sa 4:2, a Plavci su ostali bez šanse da se domognu još jednog važnog trofeja.

Konačno, sinoćnji poraz od Vest Bromvič Albiona sa 3:0 u pretposlednjem kolu Premijer lige zatvorio je ovu knjigu. Na klupi VBA sedi Toni Pjulis, a Čelsiju je ovo bilo četvrto uzastopno gostovanje u Midlendsu bez pobede.

Komentari / 0

Ostavite komentar