Бога ми, рушиће се свјетски рекорди у трансферима, након овога!

Отворен пут ка рушењу светског рекорда у трансферима - Трошите колико год хоћете, нема граница! Мишел Платини најавио попуст кад је реч о правилу финансијског фер-плеја, што ће посебно обрадовати богате клубове, попут Ситија, Челсија, ПСЖ-а...

Фудбал 20.05.2015 | 19:40
Бога ми, рушиће се свјетски рекорди у трансферима, након овога!

Трошите онолико колико зарађујете. Или (мало) више од тога. Потпуна је збрка настала на европском фудбалском небу, јер се чини да више нико не може да схвати планове Мишела Платинија. Само годину дана после прве примене правила финансијског фер-плеја, којим је покушао да сведе пословања најмоћњих клубова у разумне оквире, председник УЕФА је променио плочу и најавио да ће, колико овог лета, богати опет моћи да померају границе, па не би било изненађење да падне нови светски рекорд у вредности једног трансфера (тренутно у власништву Реал Мадрида који је платио Герета Бејла 100.000.000 евра).

Платини је подигао прашину изјавом да ће већ на наредном састанку Извршног комитета УЕФА ублажити правила финансијског фер-плеја.
„Сматрам да је правило добро, јер су за његово увођење гласали клубови, мада би требало видети где може да се направи мали попуст. На пример Французи сматрају како није у реду да Амбрамовичев Челси купује многе играче, а они не могу. А да су Катарани купили Милан онда би Французи заговарали да се правило фер-плеја додатно затегне. А како ствари стоје, Италијани желе да их олабаве“, рекао је Платини и додао да ће одлука о прекрајању правила бити потврђена 29. или 30. јуна у Прагу.

Поента приче о слабљењу правила финансијског фер-плеја значиће да и у предстојећем прелазном року Манчестер Сити или Пари Сен Жермен, који су ударени по џепу прошле године, бити у прилици да искеширају велике своте новца за појачања. УЕФА је така новчано казнила поменуте клубове, али им је касније ублажила санкције, што даје право заговорницима тезе да је реч о УЕФА фарси.

Уосталом, сад се чека реакција клубова који су поштовали закон и трошили стварно онолико колико зараде, попут Ливерпула или Арсенала.

Коментари / 0

Оставите коментар