Јуче смо писали о њему, а он данас замало избацио Чилића!

Малолетни руски тенисер Андреј Рубљев умало је остварио највећи успех у каријери пошто је у осмини финала турнира у Женеви био поен од победе против десетог играча света Марина Чилића који је ипак славио са 6:4, 6:7(7), 1:6.

Тенис 19.05.2015 | 22:00
Јуче смо писали о њему, а он данас замало избацио Чилића!

Јуче смо писали о 17-годишњем Рубљеву и његовом таленту који прети да га лансира у сами врх тениса, што се потврдило у Женеви где је умало пао Чилић. На крају, Рус је умало славио, али није имао снаге да заврши меч, иако је у другом сету имао вођство од 6:5 и меч лопту, али је искусни Хрват успео на искуство да поравна резултат у сетовима.

Импресивно је било како је Рубљев у првом сету чувао стечени брејк предности из првог гема, јер није дозволио Чилић ни да дође до изједначења (40:40), а нечему више хрватски представник није могао ни да размишља поред разорних форхенда.

Ипак, крај другог сета је уједно означио и велики пад, као и разочарање Рубљева који је бацао у два наврата рекет, а на крају је успео да освоји само један гем у трећој деоници. Ако ништа друго, поново је показао велики таленат и да ће врло брзо доћи међу 50 најбољих.

Са друге стране, Чилић је преживео руског супер талента, па за полуфинале игра против Сантијага Хиралда против којег Михаил Јужњи није имао шансе (6:4, 6:4).

Коментари / 0

Оставите коментар