Juče smo pisali o njemu, a on danas zamalo izbacio Čilića!

Maloletni ruski teniser Andrej Rubljev umalo je ostvario najveći uspeh u karijeri pošto je u osmini finala turnira u Ženevi bio poen od pobede protiv desetog igrača sveta Marina Čilića koji je ipak slavio sa 6:4, 6:7(7), 1:6.

Tenis 19.05.2015 | 22:00
Juče smo pisali o njemu, a on danas zamalo izbacio Čilića!

Juče smo pisali o 17-godišnjem Rubljevu i njegovom talentu koji preti da ga lansira u sami vrh tenisa, što se potvrdilo u Ženevi gde je umalo pao Čilić. Na kraju, Rus je umalo slavio, ali nije imao snage da završi meč, iako je u drugom setu imao vođstvo od 6:5 i meč loptu, ali je iskusni Hrvat uspeo na iskustvo da poravna rezultat u setovima.

Impresivno je bilo kako je Rubljev u prvom setu čuvao stečeni brejk prednosti iz prvog gema, jer nije dozvolio Čilić ni da dođe do izjednačenja (40:40), a nečemu više hrvatski predstavnik nije mogao ni da razmišlja pored razornih forhenda.

Ipak, kraj drugog seta je ujedno označio i veliki pad, kao i razočaranje Rubljeva koji je bacao u dva navrata reket, a na kraju je uspeo da osvoji samo jedan gem u trećoj deonici. Ako ništa drugo, ponovo je pokazao veliki talenat i da će vrlo brzo doći među 50 najboljih.

Sa druge strane, Čilić je preživeo ruskog super talenta, pa za polufinale igra protiv Santijaga Hiralda protiv kojeg Mihail Južnji nije imao šanse (6:4, 6:4).

Komentari / 0

Ostavite komentar