Мурињо: Нема шансе да би Барса и Реал овако доминирали у ПЛ!

Тренер фудбалера Челсија Жозе Мурињо рекао је да није сигуран да би Барселона и Реал Мадрид доминирали у Премијер лиги као што то чине у Шпанији.

Фудбал 20.05.2015 | 15:40
Мурињо: Нема шансе да би Барса и Реал овако доминирали у ПЛ!

Португалац је напустио Реал Мадрид 2013. године када се вратио у Челси. Након освајања титуле у Премијер лиги појавила се вест да ће се вратити у Примиеру и на клупу Реала, а Мурињо је на те наводе одговорио на себи својствен начин.

"Био сам у Шпанији, али нисам уживао. Нисам уживао јер сам освојио титулу са рекордних 100 бодова и са 121 постигнутим голом, а током сезоне смо одиграли три или четири праве утакмице. Титулу сам изгубио са 92 освојена бода, а опет смо одиграли четири или пет правих мечева. Осећате притисак да морате да победите у свакој утакмици, јер ако не побеђујете нисте прваци. Велики је јаз између великих клубова и осталих", казао је Мурињо.

Мурињо је објаснио и зашто је Премијер лига много боља од осталих европских лига.

„У осталим земљама можеш побеђивати и када одмараш најважније играче. У Шпанији и Италији сам побеђивао и када сам одмарао играче, размишљао сам о европским утакмицама које следе... Ове сезоне сам одмарао неколико играча против Брадфорда и изгубио сам. То је енглески фудбал", навео је Мурињо.

"Мислим да је велика разлика између Премијер лиге и Примере. Да ли би Барселона и Реал Мадрид побеђивали у Премијер лиги? Можда да, можда и не", додао је он.

Коментари / 0

Оставите коментар