Murinjo: Nema šanse da bi Barsa i Real ovako dominirali u PL!

Trener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je da nije siguran da bi Barselona i Real Madrid dominirali u Premijer ligi kao što to čine u Španiji.

Fudbal 20.05.2015 | 15:40
Murinjo: Nema šanse da bi Barsa i Real ovako dominirali u PL!

Portugalac je napustio Real Madrid 2013. godine kada se vratio u Čelsi. Nakon osvajanja titule u Premijer ligi pojavila se vest da će se vratiti u Primieru i na klupu Reala, a Murinjo je na te navode odgovorio na sebi svojstven način.

"Bio sam u Španiji, ali nisam uživao. Nisam uživao jer sam osvojio titulu sa rekordnih 100 bodova i sa 121 postignutim golom, a tokom sezone smo odigrali tri ili četiri prave utakmice. Titulu sam izgubio sa 92 osvojena boda, a opet smo odigrali četiri ili pet pravih mečeva. Osećate pritisak da morate da pobedite u svakoj utakmici, jer ako ne pobeđujete niste prvaci. Veliki je jaz između velikih klubova i ostalih", kazao je Murinjo.

Murinjo je objasnio i zašto je Premijer liga mnogo bolja od ostalih evropskih liga.

„U ostalim zemljama možeš pobeđivati i kada odmaraš najvažnije igrače. U Španiji i Italiji sam pobeđivao i kada sam odmarao igrače, razmišljao sam o evropskim utakmicama koje slede... Ove sezone sam odmarao nekoliko igrača protiv Bradforda i izgubio sam. To je engleski fudbal", naveo je Murinjo.

"Mislim da je velika razlika između Premijer lige i Primere. Da li bi Barselona i Real Madrid pobeđivali u Premijer ligi? Možda da, možda i ne", dodao je on.

Komentari / 0

Ostavite komentar