Ћурчић: Биће промјена у тиму за Данску!

Селектор Србије Радован Ћурчић рекао је да ће бити промена на наредном списку играча за квалификациону утакмицу против Данске и истакао да очекује помак.

Фудбал 20.05.2015 | 13:20
Ћурчић: Биће промјена у тиму за Данску!

Ћурчић је на клупи Србије у званичним утакмицама дебитовао поразом од Португала у марту у Лисабону, а наредни сусрет играће се у јуну против Данске у гостима.

"Слика нам је сада много јаснија него пре утакмице са Португалијом. Чека нас сусрет са Данском, биће неких мањих промена на списку, пошто ћемо покушати да померимо оно што смо урадили у дуелу у Лисабону. Било је добрих, било је слабих ствари, очекујемо да сада направимо помак", рекао је Ћурчић у Бијељини, где присуствује међународном Турниру пријатељства.

Србија после четири кола има један бод седам мање од Данске и Албаније, као и девет од водећег Португала, па јој је неопходна победа у наредном сусрету у Копенхагену.

Селектор је казао да је специфична ситуација с обзиром на то да ће се утакмица са Данском играти на крају сезоне, али да је исто и противнику.

"Специфична је ситуација, али тако је и екипи Данске. Нико не воли тај термин, играчи су уморни и засићени, али немамо простора да тражимо било какав изговор. Морамо да будемо у најбољем издању, користићемо и помоћ професора са Факултета за физичку припрему како бисмо изједначили све играче", навео је он.

Србија ће пре дуела са Данском играти пријатељску утакмицу против Азербејџана, коју са клупе предводи некадашњи фудбалер и тренер Црвене звезде Роберт Просинечки.

"Утакмица са Азербејџаном нам је потребна пошто смо имали мало времена пред сусрет са Португалом, да видимо како се неки играчи уклапају у наше замисли. Биће то озбиљна провера са противником који под тренерском палицом Просинечког добио нову димензију. То није наивна екипа. Желимо да из те утакмице изађемо у позитивној атмосфери и да то буде добра припрема за сусрет са Данском", рекао је Ћурчић.

По његовим речима, није искључена могућност да се у репрезентацији нађу неки играчи из домаћег првенства.

"Наше првенство је изнедрило и ове играче који су сада у репрезентацији. Суочавамо се са проблемом да нам играчи рано одлазе и да смо на прошлом списку имали само једног играча из наших клубова. Најбољи одлазе рано, већ после шест месеци или једне добре сезоне. Не занемарујемо домаће првенство, испратићемо и финале Купа и немамо проблем да изаберемо и неког играча из домаћег шампионата за репрезентацију, ако он има квалитет", истакао је Ћурчић.

Како је рекао, то важи и за младу репрезентацију, чији је селектор био до преузимања А тима.

"У нашој А репрезентацији имамо пет-шест играча из младе репрезентације. Верујемо много у играче генерације од 1992. до 1995. годишта, који су капацитет за најбољу селекцију и имају велики репрезентативни потенцијал", рекао је он.

Ћурчић је додао да мисли да је боље да млади играчи остану дуже у матичним клубовима, али да је свестан да клубови живе од трансфера.

"Моје мишљење се разликује од случаја до случаја, али је свакако боље када они остану још неку годину у својим клубовима где су се већ доказали и имају пуну подршку, већу минутажу. Ипак, клубови живе од трансфера и то потпуно разумем. Негативно може да утиче на младе играче када оду у иностранство и морају одмах да се докажу", рекао је Ћурчић.

Он је поново посетио Бијељину и Турнир пријатељства, за који је рекао да има много занимљивих играча са простора бивше Југославије.

"Сви играчи су интересантни, овде су најбољи клубови са простора бивше Југославије, тако да су селектирани најбољи играчи из региона. Играчи који овде долазе у у правом узрасту у ком могу да покажу квалитет и да екипе и саме виде где се налазе у овом тренутку. Прошле године је био почетак, ово што видим сада изгледа још боље и прераста у лепу традицију", рекао је Ћурчић.

Коментари / 0

Оставите коментар