Ćurčić: Biće promjena u timu za Dansku!

Selektor Srbije Radovan Ćurčić rekao je da će biti promena na narednom spisku igrača za kvalifikacionu utakmicu protiv Danske i istakao da očekuje pomak.

Fudbal 20.05.2015 | 13:20
Ćurčić: Biće promjena u timu za Dansku!

Ćurčić je na klupi Srbije u zvaničnim utakmicama debitovao porazom od Portugala u martu u Lisabonu, a naredni susret igraće se u junu protiv Danske u gostima.

"Slika nam je sada mnogo jasnija nego pre utakmice sa Portugalijom. Čeka nas susret sa Danskom, biće nekih manjih promena na spisku, pošto ćemo pokušati da pomerimo ono što smo uradili u duelu u Lisabonu. Bilo je dobrih, bilo je slabih stvari, očekujemo da sada napravimo pomak", rekao je Ćurčić u Bijeljini, gde prisustvuje međunarodnom Turniru prijateljstva.

Srbija posle četiri kola ima jedan bod sedam manje od Danske i Albanije, kao i devet od vodećeg Portugala, pa joj je neophodna pobeda u narednom susretu u Kopenhagenu.

Selektor je kazao da je specifična situacija s obzirom na to da će se utakmica sa Danskom igrati na kraju sezone, ali da je isto i protivniku.

"Specifična je situacija, ali tako je i ekipi Danske. Niko ne voli taj termin, igrači su umorni i zasićeni, ali nemamo prostora da tražimo bilo kakav izgovor. Moramo da budemo u najboljem izdanju, koristićemo i pomoć profesora sa Fakulteta za fizičku pripremu kako bismo izjednačili sve igrače", naveo je on.

Srbija će pre duela sa Danskom igrati prijateljsku utakmicu protiv Azerbejdžana, koju sa klupe predvodi nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde Robert Prosinečki.

"Utakmica sa Azerbejdžanom nam je potrebna pošto smo imali malo vremena pred susret sa Portugalom, da vidimo kako se neki igrači uklapaju u naše zamisli. Biće to ozbiljna provera sa protivnikom koji pod trenerskom palicom Prosinečkog dobio novu dimenziju. To nije naivna ekipa. Želimo da iz te utakmice izađemo u pozitivnoj atmosferi i da to bude dobra priprema za susret sa Danskom", rekao je Ćurčić.

Po njegovim rečima, nije isključena mogućnost da se u reprezentaciji nađu neki igrači iz domaćeg prvenstva.

"Naše prvenstvo je iznedrilo i ove igrače koji su sada u reprezentaciji. Suočavamo se sa problemom da nam igrači rano odlaze i da smo na prošlom spisku imali samo jednog igrača iz naših klubova. Najbolji odlaze rano, već posle šest meseci ili jedne dobre sezone. Ne zanemarujemo domaće prvenstvo, ispratićemo i finale Kupa i nemamo problem da izaberemo i nekog igrača iz domaćeg šampionata za reprezentaciju, ako on ima kvalitet", istakao je Ćurčić.

Kako je rekao, to važi i za mladu reprezentaciju, čiji je selektor bio do preuzimanja A tima.

"U našoj A reprezentaciji imamo pet-šest igrača iz mlade reprezentacije. Verujemo mnogo u igrače generacije od 1992. do 1995. godišta, koji su kapacitet za najbolju selekciju i imaju veliki reprezentativni potencijal", rekao je on.

Ćurčić je dodao da misli da je bolje da mladi igrači ostanu duže u matičnim klubovima, ali da je svestan da klubovi žive od transfera.

"Moje mišljenje se razlikuje od slučaja do slučaja, ali je svakako bolje kada oni ostanu još neku godinu u svojim klubovima gde su se već dokazali i imaju punu podršku, veću minutažu. Ipak, klubovi žive od transfera i to potpuno razumem. Negativno može da utiče na mlade igrače kada odu u inostranstvo i moraju odmah da se dokažu", rekao je Ćurčić.

On je ponovo posetio Bijeljinu i Turnir prijateljstva, za koji je rekao da ima mnogo zanimljivih igrača sa prostora bivše Jugoslavije.

"Svi igrači su interesantni, ovde su najbolji klubovi sa prostora bivše Jugoslavije, tako da su selektirani najbolji igrači iz regiona. Igrači koji ovde dolaze u u pravom uzrastu u kom mogu da pokažu kvalitet i da ekipe i same vide gde se nalaze u ovom trenutku. Prošle godine je bio početak, ovo što vidim sada izgleda još bolje i prerasta u lepu tradiciju", rekao je Ćurčić.

Komentari / 0

Ostavite komentar