Анализа: Ко ће бити јунаци ''летње сапунице''?

Решено је свих пет најјачих европских шампиона, па европски великани се полако концентришу на летњи прелазни рок, који најављује нову трансфер сапуницу.

Фудбал 20.05.2015 | 12:40
Анализа: Ко ће бити јунаци ''летње сапунице''?

Сваког лета неколико играча се издвоји по константним спекулацијама у вези са бомбастичним трансферима, а већина оних правих се догоди у последњим тренуцима.

Ни лето 2015. неће бити изузетак, а главни актери ће бити: Рахим Стерлинг, Гарет Бејл, Пол Погба, Давид де Хеа и Единсон Кавани.

Рахим Стерлинг – Млади нападач ће у петак званично затражити трансфер из Ливерпула (преноси ББЦ), одбио је повећање плате са 35 на 100 хиљада фунти недељно. Главни фаворити да га доведу су Манчестер Сити, Реал Мадрид, Бајерн Минхен и Арсенал. Вредност трансфера се процењује на 50 милиона евра.

Гарет Бејл – Није успео да оправда 100 милиона евра колико га је Реал платио Тотенхему. Иако је био један од најбољих стрелаца тима, није задовољио навијаче, а посебно је био неприметан у великим мечевима. Због тога га медији "враћају" у Енглеску, а наводно га највише жели Манчестер Јунајтед. Помиње се и Челси, а износ новца се опет мери троцифреним бројем.

Давид де Хеа – Иако је Луј ван Гал уложио скоро 200 милиона евра у играче у пољу, Давид де Хеа је једини био константан током целе сезоне и директно донео скоро 20 бодова "Црвеним ђаволима" у повратку у ЛШ. И претходних година се спекулисало да би он могао да буде наследник Икера Касиљаса на голу Реала, што је пре неколико дана најавио и Холанђанин. Јунајтед ће покушати да га задржи платом од 250.000 фунти недељно, али је питање да ли то може да надмаши зов из родног града. У супротном, Ван Гал би могао да добије 40 милиона евра, а можда и Фабија Коентраа у пакету.

Пол Погба – Јувентус би радо да задржи Француза који је са Андреом Пирлом и Артуром Видалом најзаслужнији за повратак "Старе даме" у финале ЛШ после више од десет година, али историја нам говори да је гигант из Торина ретко имун на велике понуде за своје играче, које углавном савшено искористи за појачања. Велику борбу у вези са Погбом воде Реал и Пари Сен Жермен, а могао би да их кошта око 80 милиона евра.

Единсон Кавани – Постигао је 43 гола у две сезоне за ПСЖ, али је Уругвајац незадовољан статусом на Парку принчева. Често дели минутажу са Есекијелом Лавецијем, а спекулише се и да није велики љубитељ лика и дела Златана Ибрахимовића, који је ипак прави газда у кући. Због тога се већ месецима спекулише о његовом одласку, интересују се углавном Енглези (Манчестер Јунајтед, Ливерпул), нису имуни ни Валенсија и Атлетико Мадрид, а цена не би требало да пређе 40 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар