Analiza: Ko će biti junaci ''letnje sapunice''?

Rešeno je svih pet najjačih evropskih šampiona, pa evropski velikani se polako koncentrišu na letnji prelazni rok, koji najavljuje novu transfer sapunicu.

Fudbal 20.05.2015 | 12:40
Analiza: Ko će biti junaci ''letnje sapunice''?

Svakog leta nekoliko igrača se izdvoji po konstantnim spekulacijama u vezi sa bombastičnim transferima, a većina onih pravih se dogodi u poslednjim trenucima.

Ni leto 2015. neće biti izuzetak, a glavni akteri će biti: Rahim Sterling, Garet Bejl, Pol Pogba, David de Hea i Edinson Kavani.

Rahim Sterling – Mladi napadač će u petak zvanično zatražiti transfer iz Liverpula (prenosi BBC), odbio je povećanje plate sa 35 na 100 hiljada funti nedeljno. Glavni favoriti da ga dovedu su Mančester Siti, Real Madrid, Bajern Minhen i Arsenal. Vrednost transfera se procenjuje na 50 miliona evra.

Garet Bejl – Nije uspeo da opravda 100 miliona evra koliko ga je Real platio Totenhemu. Iako je bio jedan od najboljih strelaca tima, nije zadovoljio navijače, a posebno je bio neprimetan u velikim mečevima. Zbog toga ga mediji "vraćaju" u Englesku, a navodno ga najviše želi Mančester Junajted. Pominje se i Čelsi, a iznos novca se opet meri trocifrenim brojem.

David de Hea – Iako je Luj van Gal uložio skoro 200 miliona evra u igrače u polju, David de Hea je jedini bio konstantan tokom cele sezone i direktno doneo skoro 20 bodova "Crvenim đavolima" u povratku u LŠ. I prethodnih godina se spekulisalo da bi on mogao da bude naslednik Ikera Kasiljasa na golu Reala, što je pre nekoliko dana najavio i Holanđanin. Junajted će pokušati da ga zadrži platom od 250.000 funti nedeljno, ali je pitanje da li to može da nadmaši zov iz rodnog grada. U suprotnom, Van Gal bi mogao da dobije 40 miliona evra, a možda i Fabija Koentraa u paketu.

Pol Pogba – Juventus bi rado da zadrži Francuza koji je sa Andreom Pirlom i Arturom Vidalom najzaslužniji za povratak "Stare dame" u finale LŠ posle više od deset godina, ali istorija nam govori da je gigant iz Torina retko imun na velike ponude za svoje igrače, koje uglavnom savšeno iskoristi za pojačanja. Veliku borbu u vezi sa Pogbom vode Real i Pari Sen Žermen, a mogao bi da ih košta oko 80 miliona evra.

Edinson Kavani – Postigao je 43 gola u dve sezone za PSŽ, ali je Urugvajac nezadovoljan statusom na Parku prinčeva. Često deli minutažu sa Esekijelom Lavecijem, a spekuliše se i da nije veliki ljubitelj lika i dela Zlatana Ibrahimovića, koji je ipak pravi gazda u kući. Zbog toga se već mesecima spekuliše o njegovom odlasku, interesuju se uglavnom Englezi (Mančester Junajted, Liverpul), nisu imuni ni Valensija i Atletiko Madrid, a cena ne bi trebalo da pređe 40 miliona evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar