Џастин Гетлин ''персона нон грата'' у Пекингу!

Амерички спринтер Џастин Гетлин одустао је од предстојећег митинга у Пекингу, тврдећи да су му организатори рекли да није пожељан, пренео је Ројтерс.

Остали спортови 20.05.2015 | 11:00
Џастин Гетлин ''персона нон грата'' у Пекингу!

Гетлин је у среду требало да учествује на Светском изазову, али је напустио Пекинг тврдећи да су му органзатори рекли да га не желе на том такмичењу.

Амерички спринтер, који је у каријери два пута био суспендован због допинга, прошлог петка у Дохи истрчао је најбољи резултат сезоне на 100 метара - 9,74 секунде.

Гетлин је иначе, одмах по доласку у Кину рекао организаторима да има малих проблема са повредом бутног мишића, тако да није био одмах сигуран да ли ће бити спреман за такмичрење. Ипак, после тренинга у понедељак Гетлин је најавио да ће сигурно трчати.

"Нису имали ни мало поштовања према мени, већ су ми рекли да је боље да одем, тако да су ме практично избацили", рекао је Гетлин.

Менаџер америчког атлетичара Роналдо Нијемаја показао је новинарима Ројтерса поруку коју су организатори послали у којој се каже да они не желе да се Гетлин такмичи.

Он је нагласио да су Гетлин и његов тим морали да плате све трошлове пута и боравка у Кини у износу од око 12.000 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар