Куријер: Рафа више није недодирљив на шљаци!

Двоструки освајач Ролан Гароса Џим Куријер сматра да се Рафаел Надал више није фаворит у Паризу, већ је то сада Новак Ђоковић.

Тенис 20.05.2015 | 10:20
Куријер: Рафа више није недодирљив на шљаци!

Надал је деветоструки шампион Ролан Гароса, али је тренутно тек седми тенисер света без озбиљног резултата ове сезоне.

"Први пут после много година Надал неће бити фаворит. Ту улогу преузео му је Ђоковић. Надал је најмање рањив у Паризу јер му формат од пет сетова омогућава више времена да реши проблем, али га остали тенисери више не виде као непрелазну препреку", рекао је Куријер.

Надал је у претходних десет година изгубио само један меч на Ролан Гаросу, али је тренутно далеко од препознатљиве форме на шљаци.

Ове године прво га је Ђоковић савладао у полуфиналу Монте Карла, потом је изгубио од Ендија Марија у финалу Мадрида, а протекле седмице га је у четвртфиналу Рима зауставио Станислас Вавринка.

Куријер поред Ђоковића као главног фаворита на РГ види Јапанца Кеија Нишикорија.

"Када стигнеш до финала све је могуће, посебно сада када Надал личи на обичног смртника на шљаци. Нишикори је мој други фаворит после Ђоковића, мислим да је он други најбољи играч на шљаци данас. Такође, аргесивна енергија и атлетске способностти могу да помогну Нику Кирјосу", закључио је Куријер.

У уторак су почеле квалификације за други Грен слем сезоне, а главни турнир почиње 24. маја и траје до 7. јуна.

Коментари / 0

Оставите коментар