Kurijer: Rafa više nije nedodirljiv na šljaci!

Dvostruki osvajač Rolan Garosa Džim Kurijer smatra da se Rafael Nadal više nije favorit u Parizu, već je to sada Novak Đoković.

Tenis 20.05.2015 | 10:20
Kurijer: Rafa više nije nedodirljiv na šljaci!

Nadal je devetostruki šampion Rolan Garosa, ali je trenutno tek sedmi teniser sveta bez ozbiljnog rezultata ove sezone.

"Prvi put posle mnogo godina Nadal neće biti favorit. Tu ulogu preuzeo mu je Đoković. Nadal je najmanje ranjiv u Parizu jer mu format od pet setova omogućava više vremena da reši problem, ali ga ostali teniseri više ne vide kao neprelaznu prepreku", rekao je Kurijer.

Nadal je u prethodnih deset godina izgubio samo jedan meč na Rolan Garosu, ali je trenutno daleko od prepoznatljive forme na šljaci.

Ove godine prvo ga je Đoković savladao u polufinalu Monte Karla, potom je izgubio od Endija Marija u finalu Madrida, a protekle sedmice ga je u četvrtfinalu Rima zaustavio Stanislas Vavrinka.

Kurijer pored Đokovića kao glavnog favorita na RG vidi Japanca Keija Nišikorija.

"Kada stigneš do finala sve je moguće, posebno sada kada Nadal liči na običnog smrtnika na šljaci. Nišikori je moj drugi favorit posle Đokovića, mislim da je on drugi najbolji igrač na šljaci danas. Takođe, argesivna energija i atletske sposobnostti mogu da pomognu Niku Kirjosu", zaključio je Kurijer.

U utorak su počele kvalifikacije za drugi Gren slem sezone, a glavni turnir počinje 24. maja i traje do 7. juna.

Komentari / 0

Ostavite komentar