Квалификације за Гарос: Испали Шеткић и Башић!

Већ у првом колу квалификација за Ролан Гарос, Босна и Херцеговина остала је без своја два представника. Мирза Башић елиминисан је од Италијана Матеа Виоле, а Алдина Шеткића избацио је Пољак Михал Прзјезни.

Тенис 19.05.2015 | 16:20
Квалификације за Гарос: Испали Шеткић и Башић!

У главном жријебу Отвореног првенства Француске Босна и Херцеговина неће имати ниједног представника, с обзиром да су Мирза Башић и Алдин Шеткић квалификације завршили већ у првом колу.

Бољи од Башића био је 224. играч свијета, Италијан Матео Виола, који је славио са 2:0 у сетовима (6:2, 7:5). Иако је Мирза први стигао до брејка и одузео сервис ривалу, Италијан је у великом стилу одиграо први сет, а затим и остатак меча и заслужено прошао у друго коло квалификација.

Више среће није имао ни Шеткић, али је барем освојио један сет. Против Пољака Михала Прзјезног изгубио је први сет 4:6, затим је истим резултатом успио да изједначи на 1:1 славећи у другом дијелу меча, али је 140. играч свијета у трећем сету био бољи и ријешио га у своју корист 6:3.

Тако су бх. представници на овогодишњем Ролан Гаросу поражени већ на првој препреци.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Коста

19.05.2015 14:44

Тако је то у Бих, за тенисере нема новаца. Ниједан тенисер из БиХ никад није имао правог тренера. Онај мали Дзумхур је имао и сад има оца. Сви остали ниста. Ста год да направе је прави подвиг.

ОДГОВОРИТЕ