Kvalifikacije za Garos: Ispali Šetkić i Bašić!

Već u prvom kolu kvalifikacija za Rolan Garos, Bosna i Hercegovina ostala je bez svoja dva predstavnika. Mirza Bašić eliminisan je od Italijana Matea Viole, a Aldina Šetkića izbacio je Poljak Mihal Przjezni.

Tenis 19.05.2015 | 16:20
Kvalifikacije za Garos: Ispali Šetkić i Bašić!

U glavnom žrijebu Otvorenog prvenstva Francuske Bosna i Hercegovina neće imati nijednog predstavnika, s obzirom da su Mirza Bašić i Aldin Šetkić kvalifikacije završili već u prvom kolu.

Bolji od Bašića bio je 224. igrač svijeta, Italijan Mateo Viola, koji je slavio sa 2:0 u setovima (6:2, 7:5). Iako je Mirza prvi stigao do brejka i oduzeo servis rivalu, Italijan je u velikom stilu odigrao prvi set, a zatim i ostatak meča i zasluženo prošao u drugo kolo kvalifikacija.

Više sreće nije imao ni Šetkić, ali je barem osvojio jedan set. Protiv Poljaka Mihala Przjeznog izgubio je prvi set 4:6, zatim je istim rezultatom uspio da izjednači na 1:1 slaveći u drugom dijelu meča, ali je 140. igrač svijeta u trećem setu bio bolji i riješio ga u svoju korist 6:3.

Tako su bh. predstavnici na ovogodišnjem Rolan Garosu poraženi već na prvoj prepreci.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kosta

19.05.2015 14:44

Tako je to u Bih, za tenisere nema novaca. Nijedan teniser iz BiH nikad nije imao pravog trenera. Onaj mali Dzumhur je imao i sad ima oca. Svi ostali nista. Sta god da naprave je pravi podvig.

ODGOVORITE