Рађен дефинитивно суспендован и КАЈЕ СЕ!

Ватерполо савез Србије објавио ново саопштење о Николи Рађену, потврдивши да га је ФИНА суспендовала због сумњи да је узимао кокаин. Рађен је у писму ФИНА навео да није користио недозвољене супстанце да би остваривао боље резултате.

Остали спортови 20.05.2015 | 08:40
Рађен дефинитивно суспендован и КАЈЕ СЕ!

Ватерполо савез Србије изразио је данас жаљење због случаја Николе Рађена, пре свега због самог спортисте који је угрозио даљу, до сада веома успешну каријеру, а затим и због спорта у целини којем овакви штетни догађаји нису потребни.

"У нашој организацији оваквих случајева до сада није било и сигурни смо да их никада неће бити у наредном периоду", истиче се у саопштењу ВСС

Јавност упознајемо са чињеницом да је Ватерполо савез Србије примио 6. маја допис Светске пливачке федерације (ФИНА), којим се због коришћења недозвољене супстанце, кокаина, привремено суспендује наш репрезентативац и ватерполиста атинског Олимпијакоса Никола Рађен.

Контрола је извршена на утакмици Светске лиге Шпанија - Србија у Мадриду, 17. фебруара ове године.

Никола Рађен је у законском року од пријема дописа од десет дана обавестио ФИНА да одустаје од “Б” узорка, што је светској организацији омогућило да настави поступак који ће трајати у наредном периоду до доношења коначне одлуке.

Од понедељка 18. маја траје суспензија свих активности Рађена у спорту и трајаће до доношења коначне одлуке ФИНА, о којој ће јавност бити благовремено обавештена.

"Рађен је у писму ФИНА истакао да није узимао поменуту супстанцу ради остваривања бољих спортских резултата. Такође је подсетио да је више пута у току каријере био тестиран и то на највећим такмичењима и да су налази увек били негативни. Изразио је жељу да се његов случај искористи као порука спортистима и да је спреман да узме учешће у разним акцијама на светском и локалном нивоу како би се истакли негативни ефекти коришћења оваквих и сличних недозвољених супстанци", додаје се у саопштењу ВСС.

Овакве наводе Савез апсолутно подржава и сам ће својим акцијама утицати на едукацију младих како би се избегло коришћење супстанци које угрожавају пре свега здравље људи.

"Истовремено, потпуно опредељени за строго поштовање Закона о спречавању допинга у спорту, наставићемо појачане активностима да, у сарадњи са АДАС-ом, вршимо редовну контролу и санкционишемо свако евентуално узимање било каквих недозвољених средстава", порука је Ватерполо савеза.

Коментари / 0

Оставите коментар