КЛС: Партизан и Константин отварају други круг!

Црно-бели на премијери 8. кола Суперлиге дочекују Константин (уторак, 19.30), са циљем да победе и унапреде игру.

Кошарка 19.05.2015 | 16:00
КЛС: Партизан и Константин отварају други круг!

Кошаркаши Партизана одиграли су већи део Суперлиге без повређеног Саше Павловића и са шест победа до "вечитог" дербија испунили план.

Убедљив пораз од Црвене звезде Телеком у недељу увече значи да су се црно-бели удаљили од предности домаћег терена у евентуалном финалу плеј-офа, али то је тема која још није на "дневном реду". До почетка доигравања следи још седам утакмица, у размаку од 16 дана, тако да текуће обавезе у потпуности заокупљају пажњу стручног штаба и играча.

"Након пораза у дербију смо обавили подробну анализу, која је послужила да се што квалитетније сагледају грешке које смо правили, у циљу припреме за све оно што нас чека у наставку Суперлиге - самим тим и за утакмицу против Константина", рекао је Душко Вујошевић.

Нишлије су на старту такмичења (још 28. марта, пре паузе за плеј-оф АБА лиге) биле равноправан ривал Партизану 25 минута, чак су почетком другог полувремена имале пет поена предности. Онда је Никола Милутинов заблистао у преломној серији од 22:2 и последњих десетак минута се играло као на тренингу.

Константин је у међувремену остварио једну, али вредну победу - прошлог четвртка на свом паркету против Металца. На гостовању Тамишу три дана касније није успео да надогради тај тријумф.

"Показали су добар ниво квалитета, како индивидуалног, тако и тимског. Након наше прве утакмице запали су у резултатску кризу, да би у мечу против Металца, који су успели да добију, показали то о чему причам. У том светлу их и посматрамо и на такав начин се спремамо", поручио је Вујошевић.

"Сигурно је да смо апсолутни фаворити и да из дуела пред нашим навијачима хоћемо да извучемо што више користи, сагледавајући све аспекте наше игре".

Партизан је саопштио да ће улазнице, по цени од 200 и 400 динара, бити у продаји на благајнама Пионира од 16.30 часова.

ПАРОВИ 8. КОЛА:

уторак

Партизан - Константин 19.30

среда

Мега Лекс - Црвена звезда Телеком 18.00
Тамиш - ФМП 18.30
Металац - Војводина 19.30

ТАБЕЛА: Звезда 7-0, Партизан 6-1, Мега 4-3, Металац 4-3, Војводина 3-4, ФМП 2-5, Константин 1-6, Тамиш 1-6.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зоран

19.05.2015 19:33

Шта ме брига за неки Константин и београдски Партизан. Објавите резултате полуфинала Кошаркашког првенства наше државе јер су се данас играле и друге утакмице полуфинала.Ви сте ипак БиХ медиј.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Загу

19.05.2015 20:12

Мајсторе, овдје увијек можеш видјети шта су урадили и тимови из БиХ. Да мало пажљивије испратиш видио би да су испраћене прве утакмице полуфинала, а вјерујем да ће и реванши.