KLS: Partizan i Konstantin otvaraju drugi krug!

Crno-beli na premijeri 8. kola Superlige dočekuju Konstantin (utorak, 19.30), sa ciljem da pobede i unaprede igru.

Košarka 19.05.2015 | 16:00
KLS: Partizan i Konstantin otvaraju drugi krug!

Košarkaši Partizana odigrali su veći deo Superlige bez povređenog Saše Pavlovića i sa šest pobeda do "večitog" derbija ispunili plan.

Ubedljiv poraz od Crvene zvezde Telekom u nedelju uveče znači da su se crno-beli udaljili od prednosti domaćeg terena u eventualnom finalu plej-ofa, ali to je tema koja još nije na "dnevnom redu". Do početka doigravanja sledi još sedam utakmica, u razmaku od 16 dana, tako da tekuće obaveze u potpunosti zaokupljaju pažnju stručnog štaba i igrača.

"Nakon poraza u derbiju smo obavili podrobnu analizu, koja je poslužila da se što kvalitetnije sagledaju greške koje smo pravili, u cilju pripreme za sve ono što nas čeka u nastavku Superlige - samim tim i za utakmicu protiv Konstantina", rekao je Duško Vujošević.

Nišlije su na startu takmičenja (još 28. marta, pre pauze za plej-of ABA lige) bile ravnopravan rival Partizanu 25 minuta, čak su početkom drugog poluvremena imale pet poena prednosti. Onda je Nikola Milutinov zablistao u prelomnoj seriji od 22:2 i poslednjih desetak minuta se igralo kao na treningu.

Konstantin je u međuvremenu ostvario jednu, ali vrednu pobedu - prošlog četvrtka na svom parketu protiv Metalca. Na gostovanju Tamišu tri dana kasnije nije uspeo da nadogradi taj trijumf.

"Pokazali su dobar nivo kvaliteta, kako individualnog, tako i timskog. Nakon naše prve utakmice zapali su u rezultatsku krizu, da bi u meču protiv Metalca, koji su uspeli da dobiju, pokazali to o čemu pričam. U tom svetlu ih i posmatramo i na takav način se spremamo", poručio je Vujošević.

"Sigurno je da smo apsolutni favoriti i da iz duela pred našim navijačima hoćemo da izvučemo što više koristi, sagledavajući sve aspekte naše igre".

Partizan je saopštio da će ulaznice, po ceni od 200 i 400 dinara, biti u prodaji na blagajnama Pionira od 16.30 časova.

PAROVI 8. KOLA:

utorak

Partizan - Konstantin 19.30

sreda

Mega Leks - Crvena zvezda Telekom 18.00
Tamiš - FMP 18.30
Metalac - Vojvodina 19.30

TABELA: Zvezda 7-0, Partizan 6-1, Mega 4-3, Metalac 4-3, Vojvodina 3-4, FMP 2-5, Konstantin 1-6, Tamiš 1-6.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zoran

19.05.2015 19:33

Šta me briga za neki Konstantin i beogradski Partizan. Objavite rezultate polufinala Košarkaškog prvenstva naše države jer su se danas igrale i druge utakmice polufinala.Vi ste ipak BiH medij.....

ODGOVORITE
Name

Zagu

19.05.2015 20:12

Majstore, ovdje uvijek možeš vidjeti šta su uradili i timovi iz BiH. Da malo pažljivije ispratiš vidio bi da su ispraćene prve utakmice polufinala, a vjerujem da će i revanši.