Врело љето опет у Звезди! Траже се тренер и голман!

У Љутице Богдана припремају се за лето промена, а поред разговора са Лалатовићевим наследником, размишља се и о Рајковићевом наследнику. Кад год Црвена звезда тражи тренера, један од кандидата је црногорски стручњак Миодраг Божовић, па је тако и сада.

Фудбал 19.05.2015 | 23:00
Врело љето опет у Звезди! Траже се тренер и голман!

Популарни "Гроф" је пре неколико недеља добио отказ у московској Локомотиви, а Звезду ће на крају сезоне напустити Ненад Лалатовић, па црвено-бели опет покушавају да га доведу на своју клупу.

Иако је Божовић најавио паузу у каријери због операције леђа, Вечерње новости преносе да је спреман да промени планове због клуба за који је играо почетком 90-их, те да је већ разговарао са челницима клуба.

Гроф је најближи Звезди био пре пет година, али је Божовић тада прихватио уноснију понуду амбициозног московског Динама.

У међувремену је радио искључиво у Русији, а пре Локомотиве био је тренер Амкара и Ростова. Претходно је водио Београд, Сапоро, Борац Чачак, Хајдук Београд, Папос, Будућност Подгорицу, Грбаљ.

Новости наводе да новац неће бити препрека за црвено-беле када је у питању Божовић, јер га сматрају кључним адутом у борби за повратак титуле на "Рајко Митић".

Костур Звездиног тима следеће сезоне требало би да чина Јовић, Грујић, Ристић, Јовановић и Рајковић. Уколико млади голман напусти клуб, замена би требало да буде Милан Борјан, а Новости наводе да ће приоритет црвено-белих бити Мијат Гаћиновић из Војводине.

Црвена звезда ће ову сезону завршити без трофеја, као другопласирани тим Јелен Суперлиге, па ће играти квалификације за Лигу Европе, ако обезбеди лиценцу.

Миодраг "Гроф" Божовић 52 пута носио је дрес Црвене звезде у периоду између 1992. и 1994. године.

Отприлике толико пута био је "нови тренер црвено-белих" током последње деценије, испуњене углавном неуспесима на адреси Љутице Богдана, на којој су се тренери смењивали сезонски.

Да ли је лето 2015. оно током којег ће Божовић, веома цењен тренер у Русији, коначно постати шеф стручног штаба посрнулог гиганта? Тешко је рећи, али се стиче утисак да су шансе сада веће него било када...

Лист "Спорт" наводи да је Божовић већ обавио прве разговоре са челницима ФК Црвена звезда, који су у међувремену већ прихватили одлуку актуелног тренера Ненада Лалатовића да се повуче на крају сезоне. Наводи се да ниједна страна после првих размењених утисака није рекла: "Не", што је био повод да се закажу нови разговори.

Божовић је тренерску каријеру почео 2000. године у ФК Београд, а потом је тренирао Сапоро, Борац из Чачка, Хајдук са Лиона, Пафос, Борац из Чачка, Будућност из Подгорице, Грбаљ, Борац из Чачка, Амкар, Москву, Динамо из Москве, Амкар, Ростов и – како пише на његовој Wикипедиа страници...

...Црвену звезду.

У Љутице Богдана не размишљају само о новом тренеру, већ и томе ко ће стати на гол-црту, јер је извесно да ће млади капитен Слободан Рајковић овог лета напустити екипу и бити први од плејаде младих фудбалера који ће отићи "преко".

На његово место требало би да стане Милан Борјан из нишког Радничког, који ће бити слободан играч ускоро и који је статистички гледано био један од најбољих голмана Суперлиге ове сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар