Vrelo ljeto opet u Zvezdi! Traže se trener i golman!

U Ljutice Bogdana pripremaju se za leto promena, a pored razgovora sa Lalatovićevim naslednikom, razmišlja se i o Rajkovićevom nasledniku. Kad god Crvena zvezda traži trenera, jedan od kandidata je crnogorski stručnjak Miodrag Božović, pa je tako i sada.

Fudbal 19.05.2015 | 23:00
Vrelo ljeto opet u Zvezdi! Traže se trener i golman!

Popularni "Grof" je pre nekoliko nedelja dobio otkaz u moskovskoj Lokomotivi, a Zvezdu će na kraju sezone napustiti Nenad Lalatović, pa crveno-beli opet pokušavaju da ga dovedu na svoju klupu.

Iako je Božović najavio pauzu u karijeri zbog operacije leđa, Večernje novosti prenose da je spreman da promeni planove zbog kluba za koji je igrao početkom 90-ih, te da je već razgovarao sa čelnicima kluba.

Grof je najbliži Zvezdi bio pre pet godina, ali je Božović tada prihvatio unosniju ponudu ambicioznog moskovskog Dinama.

U međuvremenu je radio isključivo u Rusiji, a pre Lokomotive bio je trener Amkara i Rostova. Prethodno je vodio Beograd, Saporo, Borac Čačak, Hajduk Beograd, Papos, Budućnost Podgoricu, Grbalj.

Novosti navode da novac neće biti prepreka za crveno-bele kada je u pitanju Božović, jer ga smatraju ključnim adutom u borbi za povratak titule na "Rajko Mitić".

Kostur Zvezdinog tima sledeće sezone trebalo bi da čina Jović, Grujić, Ristić, Jovanović i Rajković. Ukoliko mladi golman napusti klub, zamena bi trebalo da bude Milan Borjan, a Novosti navode da će prioritet crveno-belih biti Mijat Gaćinović iz Vojvodine.

Crvena zvezda će ovu sezonu završiti bez trofeja, kao drugoplasirani tim Jelen Superlige, pa će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope, ako obezbedi licencu.

Miodrag "Grof" Božović 52 puta nosio je dres Crvene zvezde u periodu između 1992. i 1994. godine.

Otprilike toliko puta bio je "novi trener crveno-belih" tokom poslednje decenije, ispunjene uglavnom neuspesima na adresi Ljutice Bogdana, na kojoj su se treneri smenjivali sezonski.

Da li je leto 2015. ono tokom kojeg će Božović, veoma cenjen trener u Rusiji, konačno postati šef stručnog štaba posrnulog giganta? Teško je reći, ali se stiče utisak da su šanse sada veće nego bilo kada...

List "Sport" navodi da je Božović već obavio prve razgovore sa čelnicima FK Crvena zvezda, koji su u međuvremenu već prihvatili odluku aktuelnog trenera Nenada Lalatovića da se povuče na kraju sezone. Navodi se da nijedna strana posle prvih razmenjenih utisaka nije rekla: "Ne", što je bio povod da se zakažu novi razgovori.

Božović je trenersku karijeru počeo 2000. godine u FK Beograd, a potom je trenirao Saporo, Borac iz Čačka, Hajduk sa Liona, Pafos, Borac iz Čačka, Budućnost iz Podgorice, Grbalj, Borac iz Čačka, Amkar, Moskvu, Dinamo iz Moskve, Amkar, Rostov i – kako piše na njegovoj Wikipedia stranici...

...Crvenu zvezdu.

U Ljutice Bogdana ne razmišljaju samo o novom treneru, već i tome ko će stati na gol-crtu, jer je izvesno da će mladi kapiten Slobodan Rajković ovog leta napustiti ekipu i biti prvi od plejade mladih fudbalera koji će otići "preko".

Na njegovo mesto trebalo bi da stane Milan Borjan iz niškog Radničkog, koji će biti slobodan igrač uskoro i koji je statistički gledano bio jedan od najboljih golmana Superlige ove sezone.

Komentari / 0

Ostavite komentar