Црнадак на састанку "петорке" у Бриселу

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак учествовао је данас у Бриселу на састанку такозване "Петорке", на којем је истакао значај будућег предсједавања БиХ Комитетом министара Савјета Европе и предсједавања Србије ОЕБС-ом.

Босна и Херцеговина 19.05.2015 | 13:10
Црнадак на састанку "петорке" у Бриселу

Црнадак је као један од приоритета напоменуо будућу тијесну сарадњу између ове двије организације и обећао да ће у наредним недјељама и мјесецима слиједити конкретизација начелно договорене афирмативне сарадње између двије организације у свим приоритетним областима.

На састанку су учествовали и министар спољних послова Белгије Дидије Рејндерс у својству одлазећег предсједавајућег, министар спољних послова Србије Ивица Дачић као предсједавајући ОЕБС-а, као и генерални секретари Савјета Европе и ОЕБС-а Торбјорн Јагланд и Ламберто Занијер.

Састанак "Петорке" био је прилика да се изрази подршка будућем предсједавању БиХ Комитетом министара Савјета Европе и актуелном предсједавању Србије ОЕБС-ом, те истакну најзначајни изазови са којим ће се ове двије организације сусретати у наредним мјесецима, саопштено је из Министарства иностраних послова /МИП/ БиХ.

Поменути су и најзначајнији заједнички пројекти попут борбе против тероризма, сузбијања и превенције трговине људима, те актуелни политичко-сигурносни изазови у Украјини и Македонији.

Овај састанак одржан је непосредно прије министарског састанка Комитета министара Савјета Европе, који ће бити одржан током дана, а у оквиру којег ће БиХ од Белгије преузети шестомјесечно предсједавање Комитетом.

Извор: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Савез за промјене

19.05.2015 12:11

Гази овај Игор добро.Бут це нешто од њега.Źивио подмладак ПДПа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАХА

19.05.2015 12:17

МОРАЋУ И ЈА У ПДП СА 45 ГОД СИ ПОДМЛАДАК

Name

Маша

19.05.2015 13:41

Прави пут, у Европске интеграције!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рато

19.05.2015 14:09

Савјетник Црнадака је Дјуро лесина из Бијељине.

ОДГОВОРИТЕ