Crnadak na sastanku "petorke" u Briselu

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak učestvovao je danas u Briselu na sastanku takozvane "Petorke", na kojem je istakao značaj budućeg predsjedavanja BiH Komitetom ministara Savjeta Evrope i predsjedavanja Srbije OEBS-om.

Bosna i Hercegovina 19.05.2015 | 13:10
Crnadak na sastanku "petorke" u Briselu

Crnadak je kao jedan od prioriteta napomenuo buduću tijesnu saradnju između ove dvije organizacije i obećao da će u narednim nedjeljama i mjesecima slijediti konkretizacija načelno dogovorene afirmativne saradnje između dvije organizacije u svim prioritetnim oblastima.

Na sastanku su učestvovali i ministar spoljnih poslova Belgije Didije Rejnders u svojstvu odlazećeg predsjedavajućeg, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kao predsjedavajući OEBS-a, kao i generalni sekretari Savjeta Evrope i OEBS-a Torbjorn Jagland i Lamberto Zanijer.

Sastanak "Petorke" bio je prilika da se izrazi podrška budućem predsjedavanju BiH Komitetom ministara Savjeta Evrope i aktuelnom predsjedavanju Srbije OEBS-om, te istaknu najznačajni izazovi sa kojim će se ove dvije organizacije susretati u narednim mjesecima, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova /MIP/ BiH.

Pomenuti su i najznačajniji zajednički projekti poput borbe protiv terorizma, suzbijanja i prevencije trgovine ljudima, te aktuelni političko-sigurnosni izazovi u Ukrajini i Makedoniji.

Ovaj sastanak održan je neposredno prije ministarskog sastanka Komiteta ministara Savjeta Evrope, koji će biti održan tokom dana, a u okviru kojeg će BiH od Belgije preuzeti šestomjesečno predsjedavanje Komitetom.

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Savez za promjene

19.05.2015 12:11

Gazi ovaj Igor dobro.But ce nešto od njega.Źivio podmladak PDPa.

ODGOVORITE
Name

HAHA

19.05.2015 12:17

MORAĆU I JA U PDP SA 45 GOD SI PODMLADAK

Name

Maša

19.05.2015 13:41

Pravi put, u Evropske integracije!!!

ODGOVORITE
Name

Rato

19.05.2015 14:09

Savjetnik Crnadaka je Djuro lesina iz Bijeljine.

ODGOVORITE