Примопредаја власти у Српцу у четвртак

На данашњој ванредној сједници Скупштине општине Србац, којој је присуствовало 12 одборника СНСД-а и један опдборник ДНС-а, без присуства 12 одборника „нове“ опозиције и начелника општине Драге Ћирића, донесена је одлука да се примопредаја законодавне власти обави у четвртак у 10 часова. Уколико то буде онемогућено, закључак је нове скупштинске већине, биће поднсене кривичне пријаве против досадашњег предсједника Зорана Дјукића и секретара скупштине Драгице Вранић.

Република Српска 19.05.2015 | 12:10
Примопредаја власти у Српцу у четвртак

Нови предсједник Скупштине општине Србац, Горан Гаврановић у информацији везано за акта и одлуке са предходне сједнице општинског парламента од 19. 04. 2015. године, када је формирана нова скупштинска већина у овој локалној заједници, нагласио је да су Ђукић и Вранићева опструисале примопредају тврдећи да је претходна сједница била нелегална и у супротности са статутом и законским актима.

Да подсјетимо, тада су донесене одлуке о смјени предсједника и потпредсједника и разрјешењу секретара скупштине, а на њихова мјеста изабрани су и именовани Горан Гаврановић, Теодор Стојковић и Слађана Шкрбић. Истовремено је донесена одлука о покретању поступка опозива начелника општине Драге Ћирића.

"Послије одржане сједнице, као изабрани предсједник скупштине, усмено сам затражио од бившег предсједника да печатом овјери донесена акта и одлуке, што је одбијено, а више покушаја да се обави примопредаја није успјело", казао је нови предсједник србачког парламента Горан Гаврановић.

Он додаје да се за помоћ обратио и ресорном министарству, које је својим актом достављеним општини тражило да се без одлагања изврши примопредаја власти, што, такође, није уважено, а садашња власт чека примјену „закона силе“, али је то метод који од нас не могу очекивати.

"То ћемо учинити правним и демократским путем у интересу грађана и општине која због оваквог понашања трпи", нагласио је Гаврановић.

Потпредсједник скупштине Теодор Стојковић тврди да је у Српцу присутно правно насиље, па чак и политичкој „шизовренији“ коју нова власт доживљава од секретара Скупштине општине.

"За било који пут требају сагласности обе стране, а у овом моменту то не може бити остварено, а нама је циљ да што прије нађемо рјешење и профункционише законодавна власт у циљу грађана, да се спаси што се спасити може", рекао је Стојковић.

Одборници нове скупштинске већине потврдили су одлуку о покретању опозива начелника општине Драге Ћирића, а ова процедура биће обављена у наредних 30 дана.

Аутор: Саво Кесер

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мисо@yахоо.цо

19.05.2015 10:27

Напријед,уз вас је народ/СНСД/,зашто цивилизовано не оду с власти у Српцу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјура

19.05.2015 11:14

Је ли то воља градјана?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

19.05.2015 14:49

Снсд је саторска и циркусантска странка, а о постењу да се не прица.

ОДГОВОРИТЕ