Primopredaja vlasti u Srpcu u četvrtak

Na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Srbac, kojoj je prisustvovalo 12 odbornika SNSD-a i jedan opdbornik DNS-a, bez prisustva 12 odbornika „nove“ opozicije i načelnika opštine Drage Ćirića, donesena je odluka da se primopredaja zakonodavne vlasti obavi u četvrtak u 10 časova. Ukoliko to bude onemogućeno, zaključak je nove skupštinske većine, biće podnsene krivične prijave protiv dosadašnjeg predsjednika Zorana Djukića i sekretara skupštine Dragice Vranić.

Republika Srpska 19.05.2015 | 12:10
Primopredaja vlasti u Srpcu u četvrtak

Novi predsjednik Skupštine opštine Srbac, Goran Gavranović u informaciji vezano za akta i odluke sa predhodne sjednice opštinskog parlamenta od 19. 04. 2015. godine, kada je formirana nova skupštinska većina u ovoj lokalnoj zajednici, naglasio je da su Đukić i Vranićeva opstruisale primopredaju tvrdeći da je prethodna sjednica bila nelegalna i u suprotnosti sa statutom i zakonskim aktima.

Da podsjetimo, tada su donesene odluke o smjeni predsjednika i potpredsjednika i razrješenju sekretara skupštine, a na njihova mjesta izabrani su i imenovani Goran Gavranović, Teodor Stojković i Slađana Škrbić. Istovremeno je donesena odluka o pokretanju postupka opoziva načelnika opštine Drage Ćirića.

"Poslije održane sjednice, kao izabrani predsjednik skupštine, usmeno sam zatražio od bivšeg predsjednika da pečatom ovjeri donesena akta i odluke, što je odbijeno, a više pokušaja da se obavi primopredaja nije uspjelo", kazao je novi predsjednik srbačkog parlamenta Goran Gavranović.

On dodaje da se za pomoć obratio i resornom ministarstvu, koje je svojim aktom dostavljenim opštini tražilo da se bez odlaganja izvrši primopredaja vlasti, što, takođe, nije uvaženo, a sadašnja vlast čeka primjenu „zakona sile“, ali je to metod koji od nas ne mogu očekivati.

"To ćemo učiniti pravnim i demokratskim putem u interesu građana i opštine koja zbog ovakvog ponašanja trpi", naglasio je Gavranović.

Potpredsjednik skupštine Teodor Stojković tvrdi da je u Srpcu prisutno pravno nasilje, pa čak i političkoj „šizovreniji“ koju nova vlast doživljava od sekretara Skupštine opštine.

"Za bilo koji put trebaju saglasnosti obe strane, a u ovom momentu to ne može biti ostvareno, a nama je cilj da što prije nađemo rješenje i profunkcioniše zakonodavna vlast u cilju građana, da se spasi što se spasiti može", rekao je Stojković.

Odbornici nove skupštinske većine potvrdili su odluku o pokretanju opoziva načelnika opštine Drage Ćirića, a ova procedura biće obavljena u narednih 30 dana.

Autor: Savo Keser

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

[email protected]

19.05.2015 10:27

Naprijed,uz vas je narod/SNSD/,zašto civilizovano ne odu s vlasti u Srpcu?

ODGOVORITE
Name

Djura

19.05.2015 11:14

Je li to volja gradjana?????

ODGOVORITE
Name

Nikola

19.05.2015 14:49

Snsd je satorska i cirkusantska stranka, a o postenju da se ne prica.

ODGOVORITE