Земљиште продато за три марке по квадрату?

Град Требиње поднеће кривичну пријаву против једне фирме у стечају, која је у протеклом периоду продала 2.475 метара квадратних градског земљишта по цени од три марке по квадрату, односно за 7.990 КМ, рекао је јуче на конференцији за новинаре градонакелник Требиња Славко Вучуревић.

Република Српска 19.05.2015 | 08:10
Земљиште продато за три марке по квадрату?

Он је додао да је на овај начин поменута фирма "оштетила град Требиње, али да због истраге још не жели да открије о којој фирми је реч".

- Одлучили смо да тај случај процесуирамо пред државним Тужилаштвом БиХ. Ово се све одигравало под патронатом Министарства финансија РС, јер су стечајеви директно под ингеренцијом Владе РС. Стога ћемо поднети кривичне пријаве против одређених лица која су у протеклом периоду град Требиње и РС оштетили за десетине, стотине хиљада или милионе марака - нагласио је Вучуревић.

Он је јуче рекао и да су град Требиње и Брчко дистрикт покренули иницијативу према Међународном монетарном фонду (ММФ) са предлогом да ова финансијска институција не дозволи Републици Српској склапање новог кредитног аранжмана, јер се овај новац "неће користити за добро грађана, већ за поновно покривање пљачке и крађе каква је била у Бобар банци".

- Дефинитивно је утврђено да је у Бобар банци 251.372.000 КМ, по мени апсурдно покрадених, међу којима је и 5.500.000 КМ града Требиња. Ако бисмо тај новац претворили у просечне плате, онда је то око 300.000 просечних плата, 696.000 пензија, а по актуелним издацима за борачки додатак испада да би се тим новцем у наредних 17 година могли исплаћивати борачки додаци - истакао је Вучуревић.

Извор: Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар