Zemljište prodato za tri marke po kvadratu?

Grad Trebinje podneće krivičnu prijavu protiv jedne firme u stečaju, koja je u proteklom periodu prodala 2.475 metara kvadratnih gradskog zemljišta po ceni od tri marke po kvadratu, odnosno za 7.990 KM, rekao je juče na konferenciji za novinare gradonakelnik Trebinja Slavko Vučurević.

Republika Srpska 19.05.2015 | 08:10
Zemljište prodato za tri marke po kvadratu?

On je dodao da je na ovaj način pomenuta firma "oštetila grad Trebinje, ali da zbog istrage još ne želi da otkrije o kojoj firmi je reč".

- Odlučili smo da taj slučaj procesuiramo pred državnim Tužilaštvom BiH. Ovo se sve odigravalo pod patronatom Ministarstva finansija RS, jer su stečajevi direktno pod ingerencijom Vlade RS. Stoga ćemo podneti krivične prijave protiv određenih lica koja su u proteklom periodu grad Trebinje i RS oštetili za desetine, stotine hiljada ili milione maraka - naglasio je Vučurević.

On je juče rekao i da su grad Trebinje i Brčko distrikt pokrenuli inicijativu prema Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) sa predlogom da ova finansijska institucija ne dozvoli Republici Srpskoj sklapanje novog kreditnog aranžmana, jer se ovaj novac "neće koristiti za dobro građana, već za ponovno pokrivanje pljačke i krađe kakva je bila u Bobar banci".

- Definitivno je utvrđeno da je u Bobar banci 251.372.000 KM, po meni apsurdno pokradenih, među kojima je i 5.500.000 KM grada Trebinja. Ako bismo taj novac pretvorili u prosečne plate, onda je to oko 300.000 prosečnih plata, 696.000 penzija, a po aktuelnim izdacima za borački dodatak ispada da bi se tim novcem u narednih 17 godina mogli isplaćivati borački dodaci - istakao je Vučurević.

Izvor: Press

Komentari / 0

Ostavite komentar