Неће бити насиља и сукоба у БиХ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић сматра да је анализа објављена у америчком часопису "Форен аферс" у којој се наводи да нова криза пријети Балкану, посебно БиХ, Македонији и Косову, оптерећена осјећајем њеног аутора из прошлости.

Босна и Херцеговина 18.05.2015 | 22:07
Неће бити насиља и сукоба у БиХ

"То није анализа `Форин аферса`, него само аутора Едварда Џозефа којег знам. То је човјек који је својевремено био у БиХ и тада веома добро познавао прилике. Не сјећам се да сам га у посљедње двије године видио у БиХ и мислим да је то анализа оптерећена прошлошћу", рекао је Иванић новинарима.

Иванић не сматра да, како наводи аутор анализе, објављивање резултата пописа становништва у БиХ може изазвати тероризам у БиХ.

"Не видим зашто би разултат пописа изазивао тероризам у БиХ. Вјероватно је он био оптерећен неким ранијим причама о попису. Као кључна ствар показала се да када се попис десио није имао никакву реперкусију ни на шта", рекао је Иванић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ не мисли да БиХ очекује неки велики проблем насиља, сукоба и све оно што се у тексту "Форин аферса" евентуално предвиђа, напомињући да ће БиХ и даље бити пред изазовима.

Он је нагласио да се све ствари могу рјешавати, уз разумну политику, истичући да сваку анализу треба чути и узети у разматрање, али не треба придавати превелики значај.

Према анализи коју је недавно објавио "Форин аферс", западном Балкану пријети нова криза, а као најопасније факторе за нестабилност БиХ часопис наводи радикални ислам, руски утицај и међуетничко неповјерење.

У анализи се, између осталог, наводи да ће кохезија БиХ поново бити на тесту овог љета, јер ће у јуну бити објављени дуго одлагани резултати пописа, када се може очекивати да ће свака националност тврдити да је оштећена због системских пропуста.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Урааа

18.05.2015 20:14

Сад мање знам него сто сам знао прије ове изјаве !!! Све сам знао,сад...ниста,ма И име заборавих. Морам их звати И питати, они све знају !

ОДГОВОРИТЕ
Name

_

18.05.2015 20:16

Сукоба ће бити али ипак не на националној основи, што многи прижељкују. Организовани криминалци, учиниће све да заталасају, али уствари кад ситуација измакне контроли биће управо они прогањани, хватани ко бијесне лисице. Неки други, нови момци ће тражити новац да их оставе у животу. Живи били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САД

18.05.2015 20:23

радикални ислам,руски утицај,међуетничко неповјерење........људи укључите и амере па да турнир организујемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рис

19.05.2015 04:39

Само око Србије да се шта одигра биће свега, доста је народу свега! Док Босна не буде у цјелини то неће стати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

19.05.2015 05:56

Људи којима требају такве вијести из Америке сами знају да нема идиота који би за њима ишао у рат. Ко год функционише и са 10% здравог разума зна шта су ти људи радили у последњем рару а шта сад раде и како су се обогатили.Ниједан рат се не види ради пописа становништва него ради прераспдјеле добара. Прича о томе треба ономе ко је направио злочин у расподјели добара и створио социјалних случајева. Маса људи немају реалне наде да ће и када живјети од свог поштенога рада. Кад се зна како функционише тржиште рада намеће се питање има колико људи живи од чисто поштеног рада да није су или оштећани или да нису оштетили другога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додано

19.05.2015 06:18

Ако имате воље ,снаге и памети,изведите овај народ на прави пут.Не треба нам 1918,1941,1990.Само народ зели зивјети од свог рада,да нам дјеца не одлазе у тудји свијет јер су гладни и овдје се осјецају непотребни.Све друго је умоболно и пропаст за народ.

ОДГОВОРИТЕ