Пусић: Одговараћете! Дачић: Шта ћемо са вашим усташама?

Премијер Вучић и вицепремијер разговараће данас на радном доручку са шефовима дипломатија ЕУ. Хрватска министарка најављује да ће бити бурно због Чиче.

Србија 18.05.2015 | 19:35
Пусић: Одговараћете! Дачић: Шта ћемо са вашим усташама?

Премијер Александар Вучић и вицепремијер Ивица Дачић боравиће данас у Бриселу на састанку“Пријатељи Србије“, где ће имати радни доручак са шефовима дипломатија чланица ЕУ, а како је припретила шефица дипломатије Хрватске Весна Пусић, наш државни врх мораће да одговара и на питања о рехабилитацији Драже Михаиловића.

Дачић узвраћа за Курир да би, у том случају, могло да се поразговара и о „усташама у Блајбургу“.
А могла би онда и то да буде тема - рекао је Дачић у свом стилу.

Он је ту очигледно алудирао на скандалозну одлуку хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић, која је, како пишу тамошњи медији, подржала усташку прославу.

Пусићева је, подсетимо, рекла да ће сигурно бити речи и о рехабилитацији Драгољуба Михаиловића.
То је тема с којом ће Србија морати да се носи - рекла је она.

Дачић каже за Курир да Хрватима неће проћи покушај да у Бриселу наметну тему Драже како би наша земља добила пацке од ЕУ.

Тај састанак се организује са жељом да буде позитиван и Михаиловићева рехабилитација не би требало да буде тема. Реч је о радном доручку са министрима спољних послова из земаља ЕУ и биће дискусија њих и премијера Вучића и мене - рекао је Дачић.

Портпарол владе Хрватске није одговарао на наше позиве.

Иначе, овај састанак у Бриселу иницирале су Аустрија и Италија, он има за циљ убрзање европског пута Србије, одазвале су се све земље чланице ЕУ, а присуствоваће и европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан.

Дачић ће сутра учествовати на седници министара иностраних послова Савета Европе.

На маргинама састанка он ће се састати са министром спољних послова Белгије Дидјеом Рејндерсом, генералним секретаром Савета Европе Торборном Јагландом и са генералним секретаром ОЕБС Ламбертом Занијером.

Извор: Курир

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

ЈА

18.05.2015 17:48

Бас тако!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

19.05.2015 05:13

Све док је Четника , Вехабија и Усташа на нашим просторима неће владати Мир !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабана

19.05.2015 06:21

Е мој Црни! Видим ја да су теби исти Срби, Хрвати, муслимани. Такви комунисти и Југословени су уништили нас Србе, а видим нисте ишчезли, још милите из рупа и сањате црне заједнице са непријатељима.

Name

Бовy

19.05.2015 06:55

Не постоје "муслимани".

Name

уг

19.05.2015 11:27

Онда су вехабије ...

Name

Серафим

19.05.2015 07:03

Како ствари стоје ко није цетник није ни Србин, па српство је увек бранила Црква и националисти а комунисти су га затирали зато овако и размисљају као одродјени и изродјени Срби скоројевици или никоговици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

19.05.2015 07:13

Не мозете постављати питање о устасама посто ЕУ воде унуци од ових сто су сарадјивали са устасама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: ЦРНИ

19.05.2015 08:12

Лакше се бавити УСТАШАМА, ВЕХАБИЈАМА и ЧЕТНИЦИМА, него са ОЈАЂЕНИМ И ОПЉАЧКАНИМ ХРВАТИМА, БОШЊАЦИМА И СРБИМА?! Јадни НАРОДИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

19.05.2015 08:27

Сви у Европи цетнике и устасе дозивљавају фасистима,осим у властитом народу.То показује свијест тих народа ,зато се овдје на Балкану ратује сваких 50 година.Упркос сто смо увијек овдје имали окупаторе,ми назалост и даље његујемо фасизам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

19.05.2015 09:16

Није тачно да четнике сматрају фашистима, четнике сви у Европи и Сједињеним Америчким Државама сматрају антифашистима, што показује ордење уручено од стране предсједника Америке и Френцуске Дражи Михајловићу. Само у бившој Југославији су комунисти наметнули то мишљење. У Сједнињеним Америчким Државама је вођен поступак који је завршио одлуком да су Четници антифашистички покрет.

Name

за Бабану

19.05.2015 08:40

Срби су сами себе унистили.То сто тразис кривца у другоме је обицни кукавицлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

19.05.2015 09:22

Пронађи Дачићу оригинале из ове публикадције и понеси па кад нешто кажу ти им стави ово на сто. Линк хттп://www.тесласоциетy.цом/500_2.хтм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Нишевић

19.05.2015 10:35

Неко би овој усташкињи требао објаснити да је Чича одликован и од америчких и француских савезника за антифашистичку борбу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Бојан Нисевиц

19.05.2015 11:12

То ти је исто ко сто је Додик рекао да је био наиван па био са Марковицевом странком. И тај орден? Мислис да је Труман знао коме даје? То су му његови само подвалили, а гдје су Титини силни ордени? Е мој Бојане...

Name

за Бојана Нисевица

19.05.2015 21:56

Па и Хитлер га је одликовао.

Name

залосно

20.05.2015 09:33

Спасио једног Америцког пилота и добио признање а сто се борио на страни окупатора и побио на хиљаде домацег становниства нема везе.

Name

босанац

19.05.2015 11:22

Хрватима на сваком кораку треба реци,да је рехабилитовани дјенерал Драза Михаиловиц био министар војске и морнарице заједницке дрзаве Краљевине Југославије и нацелник стаба Врховне команде ЈВуО-знаци легитимни командант ,легитимне војске.Устасе,цијим гробовима се клањају актуелни представници Хрватске,су били припадници војске фасистицке дрзаве НДХ.То једноставно не мозе да се упоредјује и нас министар Дациц прави греску,када у "одбрани " Дразе Михаиловица,подсеца Хрвате на устасе.Да није Броз на крају рата у партизанске редове примио хрватске и муслиманске устасе,Хрватска практицно не би имала ни један ослободилацки покрет.Наси политицари морају да се издигну изнад лицних разлога и бар не нападају рехабилитацију Дразе.Нека то препусте насим непријатељима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ерас

19.05.2015 14:47

Веома јасно и историјски тацно наведеене цињенице... свака цаст. Највеци српски проблем је управо незнање сопствене историје, а окупатора и корумпираних владара це увијек бити...

Name

бивши Бошњак

19.05.2015 12:18

Жив је Дража, умро није. Чињеница је да су Срби током турске владавине били приморани на промјену вјере. Сада то можемо исправити и вратити се корјенима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јасеновац метропола под земљом

19.05.2015 12:46

коме се правдати...то сто је хрватсак колонија њемацке то је њиховпроблем.Дразаин споменик подигнут је и у Америци а хрватска предсједница одаје поцаст највецим злоцинцима у другом с. рату.Исти ти у блајбургу су направили Јасеновац и убијали дјецу маљевима...бас то слави хрватска цланица Еу и њихова колинда.Није теско видјети да је хрватска угазила у тески фасизам као и 1941 ..узас са ким смо зивјели 50 година...страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина и чињенице

19.05.2015 13:48

Не разумејен да медији замарају народ са том пресудом. Из те пропаганде видимо да политика руши не признаје ни правду ни право. Силом се гради велика имена од гласноговорника политике засноване на неутемељеној пропаганди. Све је то небитно нити томе у свиту и ко придаје било какву пажњу. Одмах послије параде у москви Меркелова се поклонила пгинуилм Руским војницима. Зашто се нико господин Лозански ђак загребачке школе небави том чињеницом. Он се се бави одлукама српски шта требају а шта нетребају радити тиме. Учитељи господина Лозанског само се могу смијати његовој изјави ко је добар са Путином, Зашто ти који су добри са Путином н крију колико је хрвата ишло у даљ убијају руску војску ако знамо да сте Меркелова полонила на гробовима тих вомика. Поштено и нормално би било да се господин ако је госпди Лозански као нивинар бири за истину о на све стране угроженом српском народу, него да се бави као Хрват српским судовима.Молим онага ко нађе нетачан навод мека се јави частим га.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анализа запада

19.05.2015 15:12

Страсно размисљане за будуца поколења, моземо једнога дана изаци из једносмјерне улице крузног тока на тему: устасе цетници балије ови или они. Ако на таквим темељима планирамо зивјети у заједниству , сигурно је немогуце некултурно малоградјански јадно и примитивно. Корист је само будуцим дусманима да гледају овакву будуцност а да извуку корист од нас напацени . Национализам је примитивна тема 21 вијека,економија и сузивот су круна развоја модерних народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

антифашиста

19.05.2015 16:14

Ови рвати (и рватице) баш немају стида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

19.05.2015 16:51

За устасе И њихове злоцине сви остали су неупоредиво блази!Цувај се куге И устасе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друг Марко

19.05.2015 20:07

Михаиловиц је био министар краљевине цији је краљ закопитао, тј одлетио, цим је запуцало. Цега се паметан стиди, будала се поноси. Дразу су Срби осудили, а не Хрвати, Словенци, Македонци, Црногорци, Босанци, Херцеговци, Албанци, Роми, Горани и остали. СРБИ су га осудили и судили су му у Београду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

19.05.2015 21:46

Ко мозга има не ом не мрзи људе којих давно нема били партизани, усташе или четници. Ко год то једнострано гледа гори је и од јених и од других и од трећих на све стране је било сваквих људи.Каве небулозе каква слога ио има разлога да воли кога. Нека те протуве које не знау ни шта су партизани ни четници ни усташе не ремети мир других умест. Протуве немају ми свје хоче да се баве туђом савјети. Не говори ти људи о онима које именују него себи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос ЦЦЦЦ.

20.05.2015 16:49

Цетник је први војник српске дрзаве који је тада био легалан и легитиман браниоц српске отадзбине. Понос је бити четник знаци први војник Краљевине Србије. Зато смо ми потомци И сви Срби И Срби-муслимани И Срби-Хрвати који су се такодје борили И били четници славног деде генерала чица Дразе 8.000 Хрвата је било у цетницима славног генерала И 6.000 Срба - муслимана који су такодје били Дразини цетници И поносни су на ЦИЦА Г.ДРАЗУ Зато треба да га славе И Хрвати јер су се заједницки борили против фасиста и устаса. Ми хвала Богу а има нас 12. милиона потомака мога деде чица г.славног православног ДРАЗЕ. ЗИВ ЈЕ ДРАЗА УМРО НИЈЕ ДОК ЈЕ СРБА И СЛАВНЕ СРБИЈЕ. ЦЦЦП!

ОДГОВОРИТЕ