Pusić: Odgovaraćete! Dačić: Šta ćemo sa vašim ustašama?

Premijer Vučić i vicepremijer razgovaraće danas na radnom doručku sa šefovima diplomatija EU. Hrvatska ministarka najavljuje da će biti burno zbog Čiče.

Srbija 18.05.2015 | 19:35
Pusić: Odgovaraćete! Dačić: Šta ćemo sa vašim ustašama?

Premijer Aleksandar Vučić i vicepremijer Ivica Dačić boraviće danas u Briselu na sastanku“Prijatelji Srbije“, gde će imati radni doručak sa šefovima diplomatija članica EU, a kako je pripretila šefica diplomatije Hrvatske Vesna Pusić, naš državni vrh moraće da odgovara i na pitanja o rehabilitaciji Draže Mihailovića.

Dačić uzvraća za Kurir da bi, u tom slučaju, moglo da se porazgovara i o „ustašama u Blajburgu“.
A mogla bi onda i to da bude tema - rekao je Dačić u svom stilu.

On je tu očigledno aludirao na skandaloznu odluku hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je, kako pišu tamošnji mediji, podržala ustašku proslavu.

Pusićeva je, podsetimo, rekla da će sigurno biti reči i o rehabilitaciji Dragoljuba Mihailovića.
To je tema s kojom će Srbija morati da se nosi - rekla je ona.

Dačić kaže za Kurir da Hrvatima neće proći pokušaj da u Briselu nametnu temu Draže kako bi naša zemlja dobila packe od EU.

Taj sastanak se organizuje sa željom da bude pozitivan i Mihailovićeva rehabilitacija ne bi trebalo da bude tema. Reč je o radnom doručku sa ministrima spoljnih poslova iz zemalja EU i biće diskusija njih i premijera Vučića i mene - rekao je Dačić.

Portparol vlade Hrvatske nije odgovarao na naše pozive.

Inače, ovaj sastanak u Briselu inicirale su Austrija i Italija, on ima za cilj ubrzanje evropskog puta Srbije, odazvale su se sve zemlje članice EU, a prisustvovaće i evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han.

Dačić će sutra učestvovati na sednici ministara inostranih poslova Saveta Evrope.

Na marginama sastanka on će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Belgije Didjeom Rejndersom, generalnim sekretarom Saveta Evrope Torbornom Jaglandom i sa generalnim sekretarom OEBS Lambertom Zanijerom.

Izvor: Kurir

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

JA

18.05.2015 17:48

Bas tako!!!

ODGOVORITE
Name

Crni

19.05.2015 05:13

Sve dok je Četnika , Vehabija i Ustaša na našim prostorima neće vladati Mir !

ODGOVORITE
Name

Babana

19.05.2015 06:21

E moj Crni! Vidim ja da su tebi isti Srbi, Hrvati, muslimani. Takvi komunisti i Jugosloveni su uništili nas Srbe, a vidim niste iščezli, još milite iz rupa i sanjate crne zajednice sa neprijateljima.

Name

Bovy

19.05.2015 06:55

Ne postoje "muslimani".

Name

ug

19.05.2015 11:27

Onda su vehabije ...

Name

Serafim

19.05.2015 07:03

Kako stvari stoje ko nije cetnik nije ni Srbin, pa srpstvo je uvek branila Crkva i nacionalisti a komunisti su ga zatirali zato ovako i razmisljaju kao odrodjeni i izrodjeni Srbi skorojevici ili nikogovici.

ODGOVORITE
Name

Md

19.05.2015 07:13

Ne mozete postavljati pitanje o ustasama posto EU vode unuci od ovih sto su saradjivali sa ustasama.

ODGOVORITE
Name

Re: CRNI

19.05.2015 08:12

Lakše se baviti USTAŠAMA, VEHABIJAMA i ČETNICIMA, nego sa OJAĐENIM I OPLJAČKANIM HRVATIMA, BOŠNJACIMA I SRBIMA?! Jadni NARODI!!!

ODGOVORITE
Name

BL

19.05.2015 08:27

Svi u Evropi cetnike i ustase dozivljavaju fasistima,osim u vlastitom narodu.To pokazuje svijest tih naroda ,zato se ovdje na Balkanu ratuje svakih 50 godina.Uprkos sto smo uvijek ovdje imali okupatore,mi nazalost i dalje njegujemo fasizam.

ODGOVORITE
Name

Ja

19.05.2015 09:16

Nije tačno da četnike smatraju fašistima, četnike svi u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama smatraju antifašistima, što pokazuje ordenje uručeno od strane predsjednika Amerike i Frencuske Draži Mihajloviću. Samo u bivšoj Jugoslaviji su komunisti nametnuli to mišljenje. U Sjedninjenim Američkim Državama je vođen postupak koji je završio odlukom da su Četnici antifašistički pokret.

Name

za Babanu

19.05.2015 08:40

Srbi su sami sebe unistili.To sto trazis krivca u drugome je obicni kukavicluk.

ODGOVORITE
Name

ja

19.05.2015 09:22

Pronađi Dačiću originale iz ove publikadcije i ponesi pa kad nešto kažu ti im stavi ovo na sto. Link http://www.teslasociety.com/500_2.htm

ODGOVORITE
Name

Bojan Nišević

19.05.2015 10:35

Neko bi ovoj ustaškinji trebao objasniti da je Čiča odlikovan i od američkih i francuskih saveznika za antifašističku borbu.

ODGOVORITE
Name

re Bojan Nisevic

19.05.2015 11:12

To ti je isto ko sto je Dodik rekao da je bio naivan pa bio sa Markovicevom strankom. I taj orden? Mislis da je Truman znao kome daje? To su mu njegovi samo podvalili, a gdje su Titini silni ordeni? E moj Bojane...

Name

za Bojana Nisevica

19.05.2015 21:56

Pa i Hitler ga je odlikovao.

Name

zalosno

20.05.2015 09:33

Spasio jednog Americkog pilota i dobio priznanje a sto se borio na strani okupatora i pobio na hiljade domaceg stanovnistva nema veze.

Name

bosanac

19.05.2015 11:22

Hrvatima na svakom koraku treba reci,da je rehabilitovani djeneral Draza Mihailovic bio ministar vojske i mornarice zajednicke drzave Kraljevine Jugoslavije i nacelnik staba Vrhovne komande JVuO-znaci legitimni komandant ,legitimne vojske.Ustase,cijim grobovima se klanjaju aktuelni predstavnici Hrvatske,su bili pripadnici vojske fasisticke drzave NDH.To jednostavno ne moze da se uporedjuje i nas ministar Dacic pravi gresku,kada u "odbrani " Draze Mihailovica,podseca Hrvate na ustase.Da nije Broz na kraju rata u partizanske redove primio hrvatske i muslimanske ustase,Hrvatska prakticno ne bi imala ni jedan oslobodilacki pokret.Nasi politicari moraju da se izdignu iznad licnih razloga i bar ne napadaju rehabilitaciju Draze.Neka to prepuste nasim neprijateljima.

ODGOVORITE
Name

Eras

19.05.2015 14:47

Veoma jasno i istorijski tacno navedeene cinjenice... svaka cast. Najveci srpski problem je upravo neznanje sopstvene istorije, a okupatora i korumpiranih vladara ce uvijek biti...

Name

bivši Bošnjak

19.05.2015 12:18

Živ je Draža, umro nije. Činjenica je da su Srbi tokom turske vladavine bili primorani na promjenu vjere. Sada to možemo ispraviti i vratiti se korjenima.

ODGOVORITE
Name

jasenovac metropola pod zemljom

19.05.2015 12:46

kome se pravdati...to sto je hrvatsak kolonija njemacke to je njihovproblem.Drazain spomenik podignut je i u Americi a hrvatska predsjednica odaje pocast najvecim zlocincima u drugom s. ratu.Isti ti u blajburgu su napravili Jasenovac i ubijali djecu maljevima...bas to slavi hrvatska clanica Eu i njihova kolinda.Nije tesko vidjeti da je hrvatska ugazila u teski fasizam kao i 1941 ..uzas sa kim smo zivjeli 50 godina...strasno

ODGOVORITE
Name

Истина и чињенице

19.05.2015 13:48

Не разумејен да медији замарају народ са том пресудом. Из те пропаганде видимо да политика руши не признаје ни правду ни право. Силом се гради велика имена од гласноговорника политике засноване на неутемељеној пропаганди. Све је то небитно нити томе у свиту и ко придаје било какву пажњу. Одмах послије параде у москви Меркелова се поклонила пгинуилм Руским војницима. Зашто се нико господин Лозански ђак загребачке школе небави том чињеницом. Он се се бави одлукама српски шта требају а шта нетребају радити тиме. Учитељи господина Лозанског само се могу смијати његовој изјави ко је добар са Путином, Зашто ти који су добри са Путином н крију колико је хрвата ишло у даљ убијају руску војску ако знамо да сте Меркелова полонила на гробовима тих вомика. Поштено и нормално би било да се господин ако је госпди Лозански као нивинар бири за истину о на све стране угроженом српском народу, него да се бави као Хрват српским судовима.Молим онага ко нађе нетачан навод мека се јави частим га.

ODGOVORITE
Name

Analiza zapada

19.05.2015 15:12

Strasno razmisljane za buduca pokolenja, mozemo jednoga dana izaci iz jednosmjerne ulice kruznog toka na temu: ustase cetnici balije ovi ili oni. Ako na takvim temeljima planiramo zivjeti u zajednistvu , sigurno je nemoguce nekulturno malogradjanski jadno i primitivno. Korist je samo buducim dusmanima da gledaju ovakvu buducnost a da izvuku korist od nas napaceni . Nacionalizam je primitivna tema 21 vijeka,ekonomija i suzivot su kruna razvoja modernih naroda.

ODGOVORITE
Name

антифашиста

19.05.2015 16:14

Oви рвати (и рватице) баш немају стида.

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

19.05.2015 16:51

Za ustase I njihove zlocine svi ostali su neuporedivo blazi!Cuvaj se kuge I ustase!!!

ODGOVORITE
Name

Drug Marko

19.05.2015 20:07

Mihailovic je bio ministar kraljevine ciji je kralj zakopitao, tj odletio, cim je zapucalo. Cega se pametan stidi, budala se ponosi. Drazu su Srbi osudili, a ne Hrvati, Slovenci, Makedonci, Crnogorci, Bosanci, Hercegovci, Albanci, Romi, Gorani i ostali. SRBI su ga osudili i sudili su mu u Beogradu.

ODGOVORITE
Name

Истина

19.05.2015 21:46

Ко мозга има не ом не мрзи људе којих давно нема били партизани, усташе или четници. Ко год то једнострано гледа гори је и од јених и од других и од трећих на све стране је било сваквих људи.Каве небулозе каква слога ио има разлога да воли кога. Нека те протуве које не знау ни шта су партизани ни четници ни усташе не ремети мир других умест. Протуве немају ми свје хоче да се баве туђом савјети. Не говори ти људи о онима које именују него себи.

ODGOVORITE
Name

Milos CCCC.

20.05.2015 16:49

Cetnik je prvi vojnik srpske drzave koji je tada bio legalan i legitiman branioc srpske otadzbine. Ponos je biti četnik znaci prvi vojnik Kraljevine Srbije. Zato smo mi potomci I svi Srbi I Srbi-muslimani I Srbi-Hrvati koji su se takodje borili I bili četnici slavnog dede generala čica Draze 8.000 Hrvata je bilo u cetnicima slavnog generala I 6.000 Srba - muslimana koji su takodje bili Drazini cetnici I ponosni su na CICA G.DRAZU Zato treba da ga slave I Hrvati jer su se zajednicki borili protiv fasista i ustasa. Mi hvala Bogu a ima nas 12. miliona potomaka moga dede čica g.slavnog pravoslavnog DRAZE. ZIV JE DRAZA UMRO NIJE DOK JE SRBA I SLAVNE SRBIJE. CCCP!

ODGOVORITE