Смијењена два начелника полиције

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, смијенио је данас начелнике полицијских станица Сента и Кањижа због утврђених неправилности у раду након трагедије у Кањижи, у којој је седам особа изгубило живот.

Србија 18.05.2015 | 18:55
Смијењена два начелника полиције

Раде Шефер јуче је, под дејством алкохола, са више хитаца из ловачке пушке убио снаху и њене родитеље, те супругу и њене родитеље.

Трагедија се догодила дан послије свадбе Шеферовог сина. Прије убиства Раде је био приведен у полицију због насилничког понашања, пошто је насрнуо на супругу и сина.

Стефановић је навео у писаној изјави да је наредио покретање истраге и упутио Сектор унутрашње контроле и припаднике Управе полиције, који треба да утврде све чињенице и околности због којих је дошло до трагедије и евентуалну одговорност полицијских службеника.

Против двојице начелника покренут је дисциплински поступак, а биће поднесене и кривичне пријаве уколико се по окончању дисциплинског поступка утврди да постоје елементи кривичне одговорности, саопштено је из МУП-а Србије.

Стефановић је истакао да, наредних дана, очекује и детаљан извјештај Сектора унутрашње контроле у вези са поступањем полицијских службеника, а у вези са пријавама из 2011. године против Радета Шефера.

"Сектор унутрашње контроле обавиће детаљну анализу свих поступака од 2011. године до данас, када су поступали или нису полицијски службеници у вези са овим случајем и утврдићемо да ли постоји и каква одговорност полицијских службеника и да ли је чињењем или нечињењем неко од њих допринео да се ова трагедија догоди", рекао је Стефановић.

Он очекује и детаљну анализу, због чега је након подношења пријава против Шефера у новембру 2011. године судски поступак трајао двије године, а да није ни покренут, због чега је наступила застарјелост.

Стефановић је указао да се очекује и одговор на питање због чега је оружје Шеферу, које му је одузето 2012. године, враћено, као и како је дошло до тога да се оно искористи за извршење овог тешког кривичног дјела.

Извор: СРНА

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БОА

19.05.2015 04:42

Драги министре каква црна одговорност нацелника. Знас и сам ко суди и ослобадја. Волио бих да два дана нацелник па да видис са којим се проблемима сусреце на терену а за које си ти директно одговоран. Јер си ти министре у обавези да створис претпоставке за несметан рад поцев од плате до мат. тех. средстава.

ОДГОВОРИТЕ