Smijenjena dva načelnika policije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, smijenio je danas načelnike policijskih stanica Senta i Kanjiža zbog utvrđenih nepravilnosti u radu nakon tragedije u Kanjiži, u kojoj je sedam osoba izgubilo život.

Srbija 18.05.2015 | 18:55
Smijenjena dva načelnika policije

Rade Šefer juče je, pod dejstvom alkohola, sa više hitaca iz lovačke puške ubio snahu i njene roditelje, te suprugu i njene roditelje.

Tragedija se dogodila dan poslije svadbe Šeferovog sina. Prije ubistva Rade je bio priveden u policiju zbog nasilničkog ponašanja, pošto je nasrnuo na suprugu i sina.

Stefanović je naveo u pisanoj izjavi da je naredio pokretanje istrage i uputio Sektor unutrašnje kontrole i pripadnike Uprave policije, koji treba da utvrde sve činjenice i okolnosti zbog kojih je došlo do tragedije i eventualnu odgovornost policijskih službenika.

Protiv dvojice načelnika pokrenut je disciplinski postupak, a biće podnesene i krivične prijave ukoliko se po okončanju disciplinskog postupka utvrdi da postoje elementi krivične odgovornosti, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Stefanović je istakao da, narednih dana, očekuje i detaljan izvještaj Sektora unutrašnje kontrole u vezi sa postupanjem policijskih službenika, a u vezi sa prijavama iz 2011. godine protiv Radeta Šefera.

"Sektor unutrašnje kontrole obaviće detaljnu analizu svih postupaka od 2011. godine do danas, kada su postupali ili nisu policijski službenici u vezi sa ovim slučajem i utvrdićemo da li postoji i kakva odgovornost policijskih službenika i da li je činjenjem ili nečinjenjem neko od njih doprineo da se ova tragedija dogodi", rekao je Stefanović.

On očekuje i detaljnu analizu, zbog čega je nakon podnošenja prijava protiv Šefera u novembru 2011. godine sudski postupak trajao dvije godine, a da nije ni pokrenut, zbog čega je nastupila zastarjelost.

Stefanović je ukazao da se očekuje i odgovor na pitanje zbog čega je oružje Šeferu, koje mu je oduzeto 2012. godine, vraćeno, kao i kako je došlo do toga da se ono iskoristi za izvršenje ovog teškog krivičnog djela.

Izvor: SRNA

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BOA

19.05.2015 04:42

Dragi ministre kakva crna odgovornost nacelnika. Znas i sam ko sudi i oslobadja. Volio bih da dva dana nacelnik pa da vidis sa kojim se problemima susrece na terenu a za koje si ti direktno odgovoran. Jer si ti ministre u obavezi da stvoris pretpostavke za nesmetan rad pocev od plate do mat. teh. sredstava.

ODGOVORITE