Сви греси Принса Боатенга због којих је отјеран из Шалкеа!

Себична и размажена звездица! Недељу дана после одлуке клуба да се захвали везисти из Гане, у јавност су процурили детаљи који су условили раскид сарадње.

Фудбал 19.05.2015 | 18:00
Сви греси Принса Боатенга због којих је отјеран из Шалкеа!

На сву муку због лоших резултата и очајног другог дела сезоне, Шалкеу се надовезао и Кевин Принс Боатенг који је очигледно толико претерао да је клуб морао да раскине уговор са њим.

Као гром из ведра неба је одјекнула вест да је Шалке отерао везисту из Гане, а немачки медији су дуго покушавали да открију разлог оваквог поступка клуба из Гелзенкирхена. Спекулисало се да је реч о недисциплини, а данашњи Кикер открива све грехе Боатенга због којих је челницима Шалкеа прекипело.

Од самог доласка из Милана, Боатенг се издвајао проблематичним понашањем и издвајањем од остатака тима. Захтевао је много више ВИП карата за утакмице у луксузним ложама него што то играчима по правилима припада. Такође, није желео да тренира пре 11.00 сати ујутро с обзиром да живи у Диселдорфу и било му је рано да долази на тренинге ако су пре тог термина. И то му је било дозвољено код тадашњег тренера Келера. Потом је одбијао да се лечи од повреда код клупског лекара и ишао је на прегледе и третмане код доктора Ралфа Франка у Минхен, а све то је плаћао Шалке. После пораза није показивао ни трунку кајанија или самокритике, већ се проводио са пријатељима по лускузним клубовима.

Преко свега је Шалке прелазио и покушавао да удовољи размаженој звездици, али кап која је прелила чашу је био Боатенгов однос према навијачима на клупској манифестацији посвећеној дружењу првотимаца и навијача који су за то платили. Када је навијач затражио аутограм, Боатенг је одбио да му се потпише уз образложење „да му у уговору не пише да мора да дели аутограме и да није плаћен за то“. У клубу нису хтели да му опросте овај скандал и решили су да раскину уговор са њим.

Боатенга је често кроз каријеру пратило проблематично понашање. Због недицплине је избачен из младе репрезентације Немачке. У Тотенхему су га двојица бивших тренера Хуанде Рамос и Хари Реднап суспендовали и избацили из првог тима. И у репрезентацији Гане је поравио проблеме пошто се вербално сукобио и вређао селектора Квесија Апију...

Сада је слободан, а видећемо ко ће прихватити ризик да га доведе у свлачионицу.

Коментари / 0

Оставите коментар