Svi gresi Prinsa Boatenga zbog kojih je otjeran iz Šalkea!

Sebična i razmažena zvezdica! Nedelju dana posle odluke kluba da se zahvali vezisti iz Gane, u javnost su procurili detalji koji su uslovili raskid saradnje.

Fudbal 19.05.2015 | 18:00
Svi gresi Prinsa Boatenga zbog kojih je otjeran iz Šalkea!

Na svu muku zbog loših rezultata i očajnog drugog dela sezone, Šalkeu se nadovezao i Kevin Prins Boateng koji je očigledno toliko preterao da je klub morao da raskine ugovor sa njim.

Kao grom iz vedra neba je odjeknula vest da je Šalke oterao vezistu iz Gane, a nemački mediji su dugo pokušavali da otkriju razlog ovakvog postupka kluba iz Gelzenkirhena. Spekulisalo se da je reč o nedisciplini, a današnji Kiker otkriva sve grehe Boatenga zbog kojih je čelnicima Šalkea prekipelo.

Od samog dolaska iz Milana, Boateng se izdvajao problematičnim ponašanjem i izdvajanjem od ostataka tima. Zahtevao je mnogo više VIP karata za utakmice u luksuznim ložama nego što to igračima po pravilima pripada. Takođe, nije želeo da trenira pre 11.00 sati ujutro s obzirom da živi u Diseldorfu i bilo mu je rano da dolazi na treninge ako su pre tog termina. I to mu je bilo dozvoljeno kod tadašnjeg trenera Kelera. Potom je odbijao da se leči od povreda kod klupskog lekara i išao je na preglede i tretmane kod doktora Ralfa Franka u Minhen, a sve to je plaćao Šalke. Posle poraza nije pokazivao ni trunku kajanija ili samokritike, već se provodio sa prijateljima po luskuznim klubovima.

Preko svega je Šalke prelazio i pokušavao da udovolji razmaženoj zvezdici, ali kap koja je prelila čašu je bio Boatengov odnos prema navijačima na klupskoj manifestaciji posvećenoj druženju prvotimaca i navijača koji su za to platili. Kada je navijač zatražio autogram, Boateng je odbio da mu se potpiše uz obrazloženje „da mu u ugovoru ne piše da mora da deli autograme i da nije plaćen za to“. U klubu nisu hteli da mu oproste ovaj skandal i rešili su da raskinu ugovor sa njim.

Boatenga je često kroz karijeru pratilo problematično ponašanje. Zbog nedicpline je izbačen iz mlade reprezentacije Nemačke. U Totenhemu su ga dvojica bivših trenera Huande Ramos i Hari Rednap suspendovali i izbacili iz prvog tima. I u reprezentaciji Gane je poravio probleme pošto se verbalno sukobio i vređao selektora Kvesija Apiju...

Sada je slobodan, a videćemo ko će prihvatiti rizik da ga dovede u svlačionicu.

Komentari / 0

Ostavite komentar