Свијет бруји - Нови Надал долази из Русије!

Тениски свет је у константној потрази за наследником "велике тројице", Новака Ђоковића, Роџера Федерера и Рафаела Надала, али сваки покушај да се неки клинац развије у правцу самог врха "белог" спорта је био прекидан на пола пута. Сада, многи стручњаци су убеђени да су пронашли драгуљ у Москви, те да се ради о таленту који је у млађим данима имао Рафа Надал. Момак по имену Андреј Рубљев већ је почео да одушевљава својим умећем, а примећен је средином фебруара у Делреј Бичу.

Тенис 19.05.2015 | 17:20
Свијет бруји - Нови Надал долази из Русије!

Рубљев је рођен 20. октобра 1997. године у Москви, а из седмице у седмицу "скаче" по 25 места на АТП листи. Тренутно је 229. тенисер света, али многи сматрају да се неће смирити док не уђе међу пет најбољих.

Отац од младог Руса, Андреј Рубљев Сениор бивши је боксер и учио га је да не одустаје од својих снова, али му је такође рекао да, уколико не успе да се оствари у тенису, почне да се бави боксом.

Ипак, његов син је, изгледа, 2015. означио као годину у којој ће показати свету да нови талас прети Нолету и осталим великанима тениса. Рубљев је на свих пет АТП турнира на којима је учествовао ове године успео да прође прво коло такмичења, па је тако постао други играч који је са 17 година и мање дошао до таквог успеха, једини уз Рафаела Надала.

Тениски стручнајци тврде да га краси велика упорност, покретљивост и истрајност у размени удараца, као и снажан форхенд који у сваком случају има доста спина. Да ли вас све ово асоцира на некога? Да, Рафу Надала.

Нећемо да "трчимо пред руду", али све назнаке указују на то да се ради о великом таленту, а потребно је само да настави са радом као до сада. Тениској публици се представио у Делреј Бичу када је избацио фаворизованог Дудија Селу са 6:4, 1:6, 6:3.

Затим је дошао у Мајами где је на мастерсу у Мајамију био бољи од Пабла Карењо Бусте са 1:6, 6:1, 6:4, али је налетео на Џона Изнера у другом колу (3:6, 4:6. Највећи успех у каријери, до сада, свакако му је Барселона где је лагано прошао у квалификацијама Хуту Галунга и Гомбоса, а онда је у два сета елиминисао Фернанда Вердаска 7:6(4), 6:3.

Ни у Каталонији није имао среће у другој рунди сходно томе да је укрстио рекете са Фабијом Фоњинијем који га је добио после преокрета 6:3, 4:6, 1:6. У Истанбулу је савладао Дамира Џумхура, а претрпео пораз од Сантијага Хиралда, док је у Риму елиминисао Марка Трунгелитија на старту, а испао од Марка Ћекината.

Увек фали тај још један корак, да се прескочи баријера, а судбина је таква да Рубљеву на воденицу шаље играче из Топ 30, па ће морати да игра и против тога уколико мисли да постане шампион. Руски тенисер се тренутно налази у Женеви где је био бољи од бившег 13. играча света Јарка Ниеминена 6:3, 6:7(4), 7:6(4), док у наставку турнриа игра против другог носиоца и члана Топ 10, Марина Чилића.

Шта год да се деси против Чилића, Рубљев је показао таленат изнад просека, сада је само питање да ли ће наставити да иде у правом смеру и оправдати улогу Надаловог наследника.

Коментари / 0

Оставите коментар