Svijet bruji - Novi Nadal dolazi iz Rusije!

Teniski svet je u konstantnoj potrazi za naslednikom "velike trojice", Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, ali svaki pokušaj da se neki klinac razvije u pravcu samog vrha "belog" sporta je bio prekidan na pola puta. Sada, mnogi stručnjaci su ubeđeni da su pronašli dragulj u Moskvi, te da se radi o talentu koji je u mlađim danima imao Rafa Nadal. Momak po imenu Andrej Rubljev već je počeo da oduševljava svojim umećem, a primećen je sredinom februara u Delrej Biču.

Tenis 19.05.2015 | 17:20
Svijet bruji - Novi Nadal dolazi iz Rusije!

Rubljev je rođen 20. oktobra 1997. godine u Moskvi, a iz sedmice u sedmicu "skače" po 25 mesta na ATP listi. Trenutno je 229. teniser sveta, ali mnogi smatraju da se neće smiriti dok ne uđe među pet najboljih.

Otac od mladog Rusa, Andrej Rubljev Senior bivši je bokser i učio ga je da ne odustaje od svojih snova, ali mu je takođe rekao da, ukoliko ne uspe da se ostvari u tenisu, počne da se bavi boksom.

Ipak, njegov sin je, izgleda, 2015. označio kao godinu u kojoj će pokazati svetu da novi talas preti Noletu i ostalim velikanima tenisa. Rubljev je na svih pet ATP turnira na kojima je učestvovao ove godine uspeo da prođe prvo kolo takmičenja, pa je tako postao drugi igrač koji je sa 17 godina i manje došao do takvog uspeha, jedini uz Rafaela Nadala.

Teniski stručnajci tvrde da ga krasi velika upornost, pokretljivost i istrajnost u razmeni udaraca, kao i snažan forhend koji u svakom slučaju ima dosta spina. Da li vas sve ovo asocira na nekoga? Da, Rafu Nadala.

Nećemo da "trčimo pred rudu", ali sve naznake ukazuju na to da se radi o velikom talentu, a potrebno je samo da nastavi sa radom kao do sada. Teniskoj publici se predstavio u Delrej Biču kada je izbacio favorizovanog Dudija Selu sa 6:4, 1:6, 6:3.

Zatim je došao u Majami gde je na mastersu u Majamiju bio bolji od Pabla Karenjo Buste sa 1:6, 6:1, 6:4, ali je naleteo na Džona Iznera u drugom kolu (3:6, 4:6. Najveći uspeh u karijeri, do sada, svakako mu je Barselona gde je lagano prošao u kvalifikacijama Hutu Galunga i Gombosa, a onda je u dva seta eliminisao Fernanda Verdaska 7:6(4), 6:3.

Ni u Kataloniji nije imao sreće u drugoj rundi shodno tome da je ukrstio rekete sa Fabijom Fonjinijem koji ga je dobio posle preokreta 6:3, 4:6, 1:6. U Istanbulu je savladao Damira Džumhura, a pretrpeo poraz od Santijaga Hiralda, dok je u Rimu eliminisao Marka Trungelitija na startu, a ispao od Marka Ćekinata.

Uvek fali taj još jedan korak, da se preskoči barijera, a sudbina je takva da Rubljevu na vodenicu šalje igrače iz Top 30, pa će morati da igra i protiv toga ukoliko misli da postane šampion. Ruski teniser se trenutno nalazi u Ženevi gde je bio bolji od bivšeg 13. igrača sveta Jarka Nieminena 6:3, 6:7(4), 7:6(4), dok u nastavku turnria igra protiv drugog nosioca i člana Top 10, Marina Čilića.

Šta god da se desi protiv Čilića, Rubljev je pokazao talenat iznad proseka, sada je samo pitanje da li će nastaviti da ide u pravom smeru i opravdati ulogu Nadalovog naslednika.

Komentari / 0

Ostavite komentar