Стразбур: Јелена кренула побједом!

Српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у друго коло турнира у Стразбуру, тријумфом над Американком Ирином Фалкони.

Тенис 18.05.2015 | 18:40
Стразбур: Јелена кренула побједом!

Јанковићева, која је постављена за другог носиоца у том француском граду, против америчке тенисерке је славила са 7:6 (8:6), 6:3, после једног сата и 42 минута игре.

Јелена ће се у наредном колу састати са Кинескињом Саисаи Женг, која је била боља од Су-Веи Хсијех из Кинеског Тајпеха са 6:4, 0:6, 6:2.

Јанковићева је славила на старту такмичења у Стразбуру, али се доста намучила против Фалконијеве. Иако ју је боље служио први сервис него Американку, изгубила је доста поена на њему, а у прилог томе иде чињеница да је током меча виђено девет брејкова.

Српска тенисерка је, међутим, била боља на том пољу, па је после освојеног првог сета у тај-брејку на разлику заиграла боље у наставку. Три пута је одузела сервис Американки, а ривалка њој само једном и на крају је после велике борбе прошла даље.

На том турниру је учествовала и Александра Крунић, али је поражена од Шелби Роџерс из Сједињених Држава. Роџерсова је у том дуелу славила са 6:1, 6:1.

Турнир у Стразбуру игра се за наградни фонд од 225.750 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар