Strazbur: Jelena krenula pobjedom!

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo turnira u Strazburu, trijumfom nad Amerikankom Irinom Falkoni.

Tenis 18.05.2015 | 18:40
Strazbur: Jelena krenula pobjedom!

Jankovićeva, koja je postavljena za drugog nosioca u tom francuskom gradu, protiv američke teniserke je slavila sa 7:6 (8:6), 6:3, posle jednog sata i 42 minuta igre.

Jelena će se u narednom kolu sastati sa Kineskinjom Saisai Ženg, koja je bila bolja od Su-Vei Hsijeh iz Kineskog Tajpeha sa 6:4, 0:6, 6:2.

Jankovićeva je slavila na startu takmičenja u Strazburu, ali se dosta namučila protiv Falkonijeve. Iako ju je bolje služio prvi servis nego Amerikanku, izgubila je dosta poena na njemu, a u prilog tome ide činjenica da je tokom meča viđeno devet brejkova.

Srpska teniserka je, međutim, bila bolja na tom polju, pa je posle osvojenog prvog seta u taj-brejku na razliku zaigrala bolje u nastavku. Tri puta je oduzela servis Amerikanki, a rivalka njoj samo jednom i na kraju je posle velike borbe prošla dalje.

Na tom turniru je učestvovala i Aleksandra Krunić, ali je poražena od Šelbi Rodžers iz Sjedinjenih Država. Rodžersova je u tom duelu slavila sa 6:1, 6:1.

Turnir u Strazburu igra se za nagradni fond od 225.750 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar