''Турнир пријатељства'' - почиње данас по други пут у Бијељини!

Бијељина ће од 19. до 24. маја бити домаћин другог Турнира пријатељства, који ће окупити најбоље фудбалске екипе из региона.

Фудбал 19.05.2015 | 08:40
''Турнир пријатељства'' - почиње данас по други пут у Бијељини!

За разлику од прошле године, када је Турнир пријатељства окупио фудбалере рођене 2000. године, на овогодишњем надметању умијеће ће показати играчи од 16 година.

На турниру ће учествовати 16 екипа - Динамо Загреб, Слобода Тузла, ОФК Београд, Сутјеска Никшић, Црвена звезда Београд, Вележ Мостар, Осијек, Будућност Подгорица, Партизан Београд, Вардар Скопље, Жељезничар Сарајево, Загреб, Ријека, Војводина Нови Сад, Сарајево и Напредак Крушевац.

Утакмице ће се играти на четири терена у Етно-селу “Станишићи”, гдје ће бити смјештени учесници турнира.

Иницијатори Турнира пријатељства, који је уврштен у званични календар УЕФА, су фудбалски асови Саво Милошевић и Митар Мркела.

Овај турнир је идеална прилика да се промовише фудбал, да се повежу клубови и играчи из региона, те да се учврсте пријатељске везе.

А компанија м:тел, као пријатељ спорта, је ове године подржала Турнир пријатељства, и тиме дала свој допринос, промоцији спорта, здравог живота и правих друштвених вриједности.

Посебну димензију Турниру пријатељства у првој години дали су асови из региона Дејан Савићевић, Момчило Вукотић, Иван Гудељ, Горан Буњевчевић, Хусреф Мусемић, Радмило Михајловић, Срећко Катенец, Саво Милошевић, Митар Мркела и многи други.

Већина ће доћи и ове године, а долазак су потврдили и Предраг Мијатовић и Роберт Просинечки.

"Поново смо успјели да окупимо најбоље екипе региона, овог пута у узрасту од 16 година. Уз сјајне услове које имамо на располагању, то представља гаранцију да ћемо на једном мјесту видјети најталентованије момке у региону и одличан фудбал. Желим да се захвалим свима који су узели учешће у организацији и да позовем публику да дође у што већем броју", изјавио је Саво Милошевић, уз Митра Мркелу најзаслужнији што је Турнир пријатељства заживио.

Прошлогодишњи побједник турнира је загребачки Динамо.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дода јуниор

19.05.2015 06:50

Баја покровитељ, воли наш Дода пријатељство

ОДГОВОРИТЕ