''Turnir prijateljstva'' - počinje danas po drugi put u Bijeljini!

Bijeljina će od 19. do 24. maja biti domaćin drugog Turnira prijateljstva, koji će okupiti najbolje fudbalske ekipe iz regiona.

Fudbal 19.05.2015 | 08:40
''Turnir prijateljstva'' - počinje danas po drugi put u Bijeljini!

Za razliku od prošle godine, kada je Turnir prijateljstva okupio fudbalere rođene 2000. godine, na ovogodišnjem nadmetanju umijeće će pokazati igrači od 16 godina.

Na turniru će učestvovati 16 ekipa - Dinamo Zagreb, Sloboda Tuzla, OFK Beograd, Sutjeska Nikšić, Crvena zvezda Beograd, Velež Mostar, Osijek, Budućnost Podgorica, Partizan Beograd, Vardar Skoplje, Željezničar Sarajevo, Zagreb, Rijeka, Vojvodina Novi Sad, Sarajevo i Napredak Kruševac.

Utakmice će se igrati na četiri terena u Etno-selu “Stanišići”, gdje će biti smješteni učesnici turnira.

Inicijatori Turnira prijateljstva, koji je uvršten u zvanični kalendar UEFA, su fudbalski asovi Savo Milošević i Mitar Mrkela.

Ovaj turnir je idealna prilika da se promoviše fudbal, da se povežu klubovi i igrači iz regiona, te da se učvrste prijateljske veze.

A kompanija m:tel, kao prijatelj sporta, je ove godine podržala Turnir prijateljstva, i time dala svoj doprinos, promociji sporta, zdravog života i pravih društvenih vrijednosti.

Posebnu dimenziju Turniru prijateljstva u prvoj godini dali su asovi iz regiona Dejan Savićević, Momčilo Vukotić, Ivan Gudelj, Goran Bunjevčević, Husref Musemić, Radmilo Mihajlović, Srećko Katenec, Savo Milošević, Mitar Mrkela i mnogi drugi.

Većina će doći i ove godine, a dolazak su potvrdili i Predrag Mijatović i Robert Prosinečki.

"Ponovo smo uspjeli da okupimo najbolje ekipe regiona, ovog puta u uzrastu od 16 godina. Uz sjajne uslove koje imamo na raspolaganju, to predstavlja garanciju da ćemo na jednom mjestu vidjeti najtalentovanije momke u regionu i odličan fudbal. Želim da se zahvalim svima koji su uzeli učešće u organizaciji i da pozovem publiku da dođe u što većem broju", izjavio je Savo Milošević, uz Mitra Mrkelu najzaslužniji što je Turnir prijateljstva zaživio.

Prošlogodišnji pobjednik turnira je zagrebački Dinamo.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

doda junior

19.05.2015 06:50

Baja pokrovitelj, voli naš Doda prijateljstvo

ODGOVORITE