Реал, ипак, тражи тренера, а кандидати су...?!

Реал Мадрид је остао без трофеја ове сезоне. Више него довољан разлог да Карло Анћелоти почне да тражи нови посао. А уместо њега...

Фудбал 19.05.2015 | 13:20
Реал, ипак, тражи тренера, а кандидати су...?!

Када прође сезона у којој Реал Мадрид не освоји ништа у фудбалу онда је јасно да ништа није ваљало. А у таквим ситуацијама, први који полаже рачуне је тренер. У конкретном случају - Карло Анћелоти.

Иако на окупу има тим који би пожелео свако на свету (уз коју "дораду", али не можете имати све у животу, зар не?), Анћелоти је дозволио да Реал одигра сезону за заборав. Полуфинале Лиге шампиона? Друго место у Примери? Ма, кога то занима! Реал МОРА да освоји трофеј, иначе као да није ни играо.

Анћелотију су, тврде медији у Европи, дани у Реалу одбројани (иако има још годину дана уговор). Мада, он је пре месец дана рекао да "види себе и у наредној сезони у Реалу".

Већ су почеле шпекулације, боље рећи лицитирање имена оних који би могли да наследе Анћелотија. Поједини су из редова Реала.

ФЕРНАНДО ЈЕРО

Легенда Реала, који је као играч освојио пет титула првака Шпаније и три трофеја првака Европе. Он је ове сезоне обављао посао помоћника Анћелотија. Није занемарљиво то што је Јеро "Реалов син", јер осећа клуб као свој. Такође, остварио је и прву победу као "први тренер" - против Еспањола у недељу (4:1), јер је Анћелоти био суспендопван и са трибина је посматрао меч.

ЗИНЕДИН ЗИДАН

Ако се управа Реала (Флорентино Лопез) буде руководила "тежином имена", онда је Зинедин Зидан свакако први кандидат. Један од најбољих фудбалера света свих времена, али не и мање важно - човек који је био играч Реала, а у последње време и тренер (био је помоћник у првом тиму, а онда је преузео млађи погон).

ЈИРГЕН КЛОП

Ако изађемо из Реалових оквира, нема сумње да је Јирген Клоп први на списку жеља. И то не само Реала! Немца тражи "пола Европе". Ако се буде двоумио око "нула" на уговору, Реал ће га врло лако убедити. Али, Клоп није тип човека/тренера који ће јурити безглаво за новцем. Њему пре свега треба фудбалска прича. У сваком случају, било би занимљиво видети како би се Клоп изборио са Реаловим "звездама", јер је атмосфера годинама била оно што је красило Борусију из Дортмунда и због чега је и правила резултате.

ХУЛЕН ЛОПЕТЕГИ

Још један Реалов бивши играч (голман), који је, додуше, са успехом играо и у Барселони. Овог 48-годишњака препоручује добра сезона у Порту (мада је првак Бенфика). Оно што је "минус" за Лопетегија јесте то што је још "зелен" за клупу таквог гиганта као што је Реал. Водио је Рајо Ваљекано, пре него што је добио посао на "Драгау", што је прилично танак ЦВ.

ЈУП ХАЈНКЕС

Долазимо до краја листе (оних који се помињу у европским медијима). Завршава се најстаријим , 70-годишњим Јупом Хајнкесом. Он јесте у пензији, али можда не би одбио примамљив позив из Реала, клуба са којим је освојио титулу првака Европе 1998. године. Ово је, додуше, баш у домену тешко остварљивог, јер је рекао да је "трипла круна" са минхенским Бајерном била перфектан крај његове тренерске каријере.

Коментари / 0

Оставите коментар