Real, ipak, traži trenera, a kandidati su...?!

Real Madrid je ostao bez trofeja ove sezone. Više nego dovoljan razlog da Karlo Anćeloti počne da traži novi posao. A umesto njega...

Fudbal 19.05.2015 | 13:20
Real, ipak, traži trenera, a kandidati su...?!

Kada prođe sezona u kojoj Real Madrid ne osvoji ništa u fudbalu onda je jasno da ništa nije valjalo. A u takvim situacijama, prvi koji polaže račune je trener. U konkretnom slučaju - Karlo Anćeloti.

Iako na okupu ima tim koji bi poželeo svako na svetu (uz koju "doradu", ali ne možete imati sve u životu, zar ne?), Anćeloti je dozvolio da Real odigra sezonu za zaborav. Polufinale Lige šampiona? Drugo mesto u Primeri? Ma, koga to zanima! Real MORA da osvoji trofej, inače kao da nije ni igrao.

Anćelotiju su, tvrde mediji u Evropi, dani u Realu odbrojani (iako ima još godinu dana ugovor). Mada, on je pre mesec dana rekao da "vidi sebe i u narednoj sezoni u Realu".

Već su počele špekulacije, bolje reći licitiranje imena onih koji bi mogli da naslede Anćelotija. Pojedini su iz redova Reala.

FERNANDO JERO

Legenda Reala, koji je kao igrač osvojio pet titula prvaka Španije i tri trofeja prvaka Evrope. On je ove sezone obavljao posao pomoćnika Anćelotija. Nije zanemarljivo to što je Jero "Realov sin", jer oseća klub kao svoj. Takođe, ostvario je i prvu pobedu kao "prvi trener" - protiv Espanjola u nedelju (4:1), jer je Anćeloti bio suspendopvan i sa tribina je posmatrao meč.

ZINEDIN ZIDAN

Ako se uprava Reala (Florentino Lopez) bude rukovodila "težinom imena", onda je Zinedin Zidan svakako prvi kandidat. Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena, ali ne i manje važno - čovek koji je bio igrač Reala, a u poslednje vreme i trener (bio je pomoćnik u prvom timu, a onda je preuzeo mlađi pogon).

JIRGEN KLOP

Ako izađemo iz Realovih okvira, nema sumnje da je Jirgen Klop prvi na spisku želja. I to ne samo Reala! Nemca traži "pola Evrope". Ako se bude dvoumio oko "nula" na ugovoru, Real će ga vrlo lako ubediti. Ali, Klop nije tip čoveka/trenera koji će juriti bezglavo za novcem. Njemu pre svega treba fudbalska priča. U svakom slučaju, bilo bi zanimljivo videti kako bi se Klop izborio sa Realovim "zvezdama", jer je atmosfera godinama bila ono što je krasilo Borusiju iz Dortmunda i zbog čega je i pravila rezultate.

HULEN LOPETEGI

Još jedan Realov bivši igrač (golman), koji je, doduše, sa uspehom igrao i u Barseloni. Ovog 48-godišnjaka preporučuje dobra sezona u Portu (mada je prvak Benfika). Ono što je "minus" za Lopetegija jeste to što je još "zelen" za klupu takvog giganta kao što je Real. Vodio je Rajo Valjekano, pre nego što je dobio posao na "Dragau", što je prilično tanak CV.

JUP HAJNKES

Dolazimo do kraja liste (onih koji se pominju u evropskim medijima). Završava se najstarijim , 70-godišnjim Jupom Hajnkesom. On jeste u penziji, ali možda ne bi odbio primamljiv poziv iz Reala, kluba sa kojim je osvojio titulu prvaka Evrope 1998. godine. Ovo je, doduše, baš u domenu teško ostvarljivog, jer je rekao da je "tripla kruna" sa minhenskim Bajernom bila perfektan kraj njegove trenerske karijere.

Komentari / 0

Ostavite komentar