Бањалука: Санација од поплава спора!

Годину дана након мајских поплава у Бања Луци са сигурношћу знају једино да је штета настала у поплавама веча од 75 милиона марака. Град од Владе годину дана очекује већу помоћ, узалуд.

Република Српска 18.05.2015 | 15:30
Бањалука: Санација од поплава спора!

Влада је преко Министарства пољопривреде ушла само у пројекте вриједне миллион и деветсто хиљада марака. Градска опозиција оптужује и Владу али тврди да је за годину дана морала бити одржана макар једна Посебна сједница градске скупштине посвећена поплавама.

Годину дана послије Бања Лука се и даље опоравља од мајских поплава.

Градска власт тврди, након поплава учињено је све оно што је било у моћи града.

Обезбијеђена је кроз пројекте санација стотину кућа. Штета од поплава процијењена је на 75 милиона марака.

Градоначелник признаје, Влада је преко Министарства пољопривреде и Вода Српске у Бања Луци ушла у пројекте вриједне 1,9 милиона марака.

Град безуспјешно покушава да од Владе односно Фонда солидарности добије 13 милиона.

То већ иде много теже јер Влада годину дана не показује намјеру да издашније помогне Бања Луци и ту се све врти око унатарстраначких размирица СНСД-а.

У међувремену бањалучка градска скупштина за годину дана није одржала Посебну сједницу посвећену поплавама. Градоначелник каже није ни било потребе.

Скупштина града је два пута усвајала елаборате о штетама као и мјерама које треба предузети али ни један извјештај након тога није представљен скупштини града.

Оно што је очигледно јесте да многе куће страдале у клизиштима нису саниране а да нису обновљени ни сви мостови ни све саобраћајнице.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар