Banjaluka: Sanacija od poplava spora!

Godinu dana nakon majskih poplava u Banja Luci sa sigurnošću znaju jedino da je šteta nastala u poplavama veča od 75 miliona maraka. Grad od Vlade godinu dana očekuje veću pomoć, uzalud.

Republika Srpska 18.05.2015 | 15:30
Banjaluka: Sanacija od poplava spora!

Vlada je preko Ministarstva poljoprivrede ušla samo u projekte vrijedne million i devetsto hiljada maraka. Gradska opozicija optužuje i Vladu ali tvrdi da je za godinu dana morala biti održana makar jedna Posebna sjednica gradske skupštine posvećena poplavama.

Godinu dana poslije Banja Luka se i dalje oporavlja od majskih poplava.

Gradska vlast tvrdi, nakon poplava učinjeno je sve ono što je bilo u moći grada.

Obezbijeđena je kroz projekte sanacija stotinu kuća. Šteta od poplava procijenjena je na 75 miliona maraka.

Gradonačelnik priznaje, Vlada je preko Ministarstva poljoprivrede i Voda Srpske u Banja Luci ušla u projekte vrijedne 1,9 miliona maraka.

Grad bezuspješno pokušava da od Vlade odnosno Fonda solidarnosti dobije 13 miliona.

To već ide mnogo teže jer Vlada godinu dana ne pokazuje namjeru da izdašnije pomogne Banja Luci i tu se sve vrti oko unatarstranačkih razmirica SNSD-a.

U međuvremenu banjalučka gradska skupština za godinu dana nije održala Posebnu sjednicu posvećenu poplavama. Gradonačelnik kaže nije ni bilo potrebe.

Skupština grada je dva puta usvajala elaborate o štetama kao i mjerama koje treba preduzeti ali ni jedan izvještaj nakon toga nije predstavljen skupštini grada.

Ono što je očigledno jeste da mnoge kuće stradale u klizištima nisu sanirane a da nisu obnovljeni ni svi mostovi ni sve saobraćajnice.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar