Криза власти у Српцу

Предсједник Општинског одбора Савеза независних социјалдемората Србац, Младјан Драгосављевић за сутра у 10 часова заказао је ванредну сједницу локалног парламента, на којој ће се разматрати информација о непроводјењу аката и одлука са претходне сједнице од 9. 04. 2015. када је формирана нова скупштинска већина од одборника ове партије и Демократског народног савеза и смијењени највиши функционери локалне управе, те покренута иницијатива за опозив начелника општине Драге Ћирића.

Република Српска 18.05.2015 | 15:13
Криза власти у Српцу

На ванредној сједници, како је наведено у позиву средствима информисања, донијеће се рјешење о примопредаји дужности измедју досадашњег предсједника СО-е Зорана Дјукића и новог Горана Гаврановића, те досадашњег секретара скупштине Драгице Вранић и новог секетара Сладјане Шкрбић.

Досадашњи покушаји да се то учини нису успјели, јер још увијек актуелна власт није признала легалност претходне сједнице због, како тврде, процедуралних пропуста и кршења закона, а законитом не сматрају ни сазивање ванредне сједнице од стране Општинског одбора СНСД-а Србац.

Занимљиво је да није познато ни мјесто одржавања ванредне сједнице србачког парламент, а према информацијама из коалиције „Звоно“ и партија окупљених око начелника Драге Ћирића, ни сутра неће бити присутни одборници нове опозиције, као ни начелник општине Драго Ћирић, који је кренуо на служени пут у Италију.

Аутор: Саво Кесер

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дјура

18.05.2015 16:20

ЦИРКУСАНТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјомла

18.05.2015 16:44

Како може сједницу сазвати предсједник ОО СНСД Србац Млађан Драгосављевић када у тексту пише ко је предсједник скупштине!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДСП

18.05.2015 18:16

Побједици направили вецину са сугавим ДНСовцем Љубом Ракицем инаце приком највецег сумарског лопова Недје Илица перјаницом Србацког СНСДа.