Kriza vlasti u Srpcu

Predsjednik Opštinskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemorata Srbac, Mladjan Dragosavljević za sutra u 10 časova zakazao je vanrednu sjednicu lokalnog parlamenta, na kojoj će se razmatrati informacija o neprovodjenju akata i odluka sa prethodne sjednice od 9. 04. 2015. kada je formirana nova skupštinska većina od odbornika ove partije i Demokratskog narodnog saveza i smijenjeni najviši funkcioneri lokalne uprave, te pokrenuta inicijativa za opoziv načelnika opštine Drage Ćirića.

Republika Srpska 18.05.2015 | 15:13
Kriza vlasti u Srpcu

Na vanrednoj sjednici, kako je navedeno u pozivu sredstvima informisanja, donijeće se rješenje o primopredaji dužnosti izmedju dosadašnjeg predsjednika SO-e Zorana Djukića i novog Gorana Gavranovića, te dosadašnjeg sekretara skupštine Dragice Vranić i novog seketara Sladjane Škrbić.

Dosadašnji pokušaji da se to učini nisu uspjeli, jer još uvijek aktuelna vlast nije priznala legalnost prethodne sjednice zbog, kako tvrde, proceduralnih propusta i kršenja zakona, a zakonitom ne smatraju ni sazivanje vanredne sjednice od strane Opštinskog odbora SNSD-a Srbac.

Zanimljivo je da nije poznato ni mjesto održavanja vanredne sjednice srbačkog parlament, a prema informacijama iz koalicije „Zvono“ i partija okupljenih oko načelnika Drage Ćirića, ni sutra neće biti prisutni odbornici nove opozicije, kao ni načelnik opštine Drago Ćirić, koji je krenuo na služeni put u Italiju.

Autor: Savo Keser

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Djura

18.05.2015 16:20

CIRKUSANTI.

ODGOVORITE
Name

Djomla

18.05.2015 16:44

Kako može sjednicu sazvati predsjednik OO SNSD Srbac Mlađan Dragosavljević kada u tekstu piše ko je predsjednik skupštine!?

ODGOVORITE
Name

DSP

18.05.2015 18:16

Pobjedici napravili vecinu sa sugavim DNSovcem Ljubom Rakicem inace prikom najveceg sumarskog lopova Nedje Ilica perjanicom Srbackog SNSDa.