Ово је идеални тим у Француској ове сезоне!

Ибра није најбољи играч лиге! Више од половине идеалних 11 долази из шампионске екипе Пари Сен Жермена, остатак је из Марсеља и Лиона.

Фудбал 19.05.2015 | 10:00
Ово је идеални тим у Француској ове сезоне!

Коло пре краја првенства, изабрани су они коју обележили сезону у француској Лиги 1. Поред шампионске круне, играчи Пари Сен Жермана су пригрличли и гомилу индивидуалних признања, али она највреднија су потишла у руке фудбалера Лиона.

У тиму година доминирају првотимци Светаца. Чак шестороица их се нашлу у идеалних 11. Најбољи голман је Манданда из Марсеља. Готово цела дефанзивна линија, са изузтеком десног бека. Бразилским дефанзивцима Максвелу, Тијагу Силви и Давиду Луизу друштво у најбољој одбрамбеној четворци прави Лионов десни бек Кристоф Жале, који је прошлог лета дошао на Жерлан баш из Пари Сен Жермена.

Трилинг најбољих везиста чине Хавијер Пасторе и Марко Верати, такође из шампионског тима плус Димитри Паје из Марсеља. И коначно, места у нападу су резервисана за Златана Ибрахимовића и Лионов суперталентовани тандем Набил Фекир - Александр Лаказет.

Управо су Лионова два бисера освојила и највреднија индивидуална признања. Лаказет је изабран за играча године у Лиги 1, што и није чудо с обзиром на феноменалну сезону у којој је постигао 27 голова и убедљиво је први на листи стрелаца. Фекир је у другој професионалној сезони изабрана за најбољег младог играча, а уписао је 13 голова и 9 асистенција.

Коментари / 0

Оставите коментар