Ovo je idealni tim u Francuskoj ove sezone!

Ibra nije najbolji igrač lige! Više od polovine idealnih 11 dolazi iz šampionske ekipe Pari Sen Žermena, ostatak je iz Marselja i Liona.

Fudbal 19.05.2015 | 10:00
Ovo je idealni tim u Francuskoj ove sezone!

Kolo pre kraja prvenstva, izabrani su oni koju obeležili sezonu u francuskoj Ligi 1. Pored šampionske krune, igrači Pari Sen Žermana su prigrličli i gomilu individualnih priznanja, ali ona najvrednija su potišla u ruke fudbalera Liona.

U timu godina dominiraju prvotimci Svetaca. Čak šestoroica ih se našlu u idealnih 11. Najbolji golman je Mandanda iz Marselja. Gotovo cela defanzivna linija, sa izuztekom desnog beka. Brazilskim defanzivcima Maksvelu, Tijagu Silvi i Davidu Luizu društvo u najboljoj odbrambenoj četvorci pravi Lionov desni bek Kristof Žale, koji je prošlog leta došao na Žerlan baš iz Pari Sen Žermena.

Triling najboljih vezista čine Havijer Pastore i Marko Verati, takođe iz šampionskog tima plus Dimitri Paje iz Marselja. I konačno, mesta u napadu su rezervisana za Zlatana Ibrahimovića i Lionov supertalentovani tandem Nabil Fekir - Aleksandr Lakazet.

Upravo su Lionova dva bisera osvojila i najvrednija individualna priznanja. Lakazet je izabran za igrača godine u Ligi 1, što i nije čudo s obzirom na fenomenalnu sezonu u kojoj je postigao 27 golova i ubedljivo je prvi na listi strelaca. Fekir je u drugoj profesionalnoj sezoni izabrana za najboljeg mladog igrača, a upisao je 13 golova i 9 asistencija.

Komentari / 0

Ostavite komentar