Роналду ипак трофеј до краја сезоне!

Нападач Реала хет-триком против Еспањола престигао Алфреда ди Стефана на вечној листи најбољих стрелаца мадридског клуба.

Фудбал 19.05.2015 | 09:20
Роналду ипак трофеј до краја сезоне!

Нема титуле, нема ни Лиге шампиона, нити одбрањеног пехара Купа краља, али ће по свему судећи Кристијано Роналдо на крају сезоне загрлити још један трофеј! Како сад ствари стоје, нападач Реала освојиће признање Пићићи, које угладни мадридски дневник Марка традиционално додељује најбољем стрелцу шпанског првенства. А коло пре краја Примере Португалац је стигао до 45. гола у сезони, има их четири више од Лионела Месија и добре изгледа у у завршном мечу против Хетафеа побољша учинак и тако одбрани трофеј освојен прошле године, кад је био мање ефикасан (31).

Роналдо је постигао хет-трик у Реаловој победи над Еспањолом (4:1) и тиме не само увећао разлику у односу на првог пратиоца у борби за Златну копачку на теритиорији Шпаније, Лионела Месија (41), него и званично постао други најбољи стрелац у историји славног клуба. У Барселони је „прешишао“ Алфреда ди Стефана (307), дошао до 310. поготка откако носи бели дрес и извесно је да ће почетком наредне сезоне свргнути и Раула Гонзалеса Бланка, водећег на вечној листи стрелаца (323).

У утакмици у којој су више ослушкивали вести са Висенте Калдерона (а, оне за њих нису добре), краљевићи су питање победника решили у завршници меча, у коме су Марсело и Роналдо погађали мрежу Еспањола, званично најбољи фудбалер света уписао је и асистенцију (16. у сезони) и потврдио да је у сезони Реалових посртања јурио рекорде. На крају их је и стигао.

Осим по Роналдовом хет-трику, дуел на Корнелији памтиће се и по поготку Кристијана Стуанија. Прецизније, по контроверзној одлуци судије Хуана Мартинеза да дуел Уругвајца са голманом Кејлором Навасом не окарактерише као прекршај, после којег је домаћин стигао у том тренутку до изједначујућег, на крају се испоставило само утешног гола.

Коментари / 0

Оставите коментар