Ronaldu ipak trofej do kraja sezone!

Napadač Reala het-trikom protiv Espanjola prestigao Alfreda di Stefana na večnoj listi najboljih strelaca madridskog kluba.

Fudbal 19.05.2015 | 09:20
Ronaldu ipak trofej do kraja sezone!

Nema titule, nema ni Lige šampiona, niti odbranjenog pehara Kupa kralja, ali će po svemu sudeći Kristijano Ronaldo na kraju sezone zagrliti još jedan trofej! Kako sad stvari stoje, napadač Reala osvojiće priznanje Pićići, koje ugladni madridski dnevnik Marka tradicionalno dodeljuje najboljem strelcu španskog prvenstva. A kolo pre kraja Primere Portugalac je stigao do 45. gola u sezoni, ima ih četiri više od Lionela Mesija i dobre izgleda u u završnom meču protiv Hetafea poboljša učinak i tako odbrani trofej osvojen prošle godine, kad je bio manje efikasan (31).

Ronaldo je postigao het-trik u Realovoj pobedi nad Espanjolom (4:1) i time ne samo uvećao razliku u odnosu na prvog pratioca u borbi za Zlatnu kopačku na teritioriji Španije, Lionela Mesija (41), nego i zvanično postao drugi najbolji strelac u istoriji slavnog kluba. U Barseloni je „prešišao“ Alfreda di Stefana (307), došao do 310. pogotka otkako nosi beli dres i izvesno je da će početkom naredne sezone svrgnuti i Raula Gonzalesa Blanka, vodećeg na večnoj listi strelaca (323).

U utakmici u kojoj su više osluškivali vesti sa Visente Kalderona (a, one za njih nisu dobre), kraljevići su pitanje pobednika rešili u završnici meča, u kome su Marselo i Ronaldo pogađali mrežu Espanjola, zvanično najbolji fudbaler sveta upisao je i asistenciju (16. u sezoni) i potvrdio da je u sezoni Realovih posrtanja jurio rekorde. Na kraju ih je i stigao.

Osim po Ronaldovom het-triku, duel na Korneliji pamtiće se i po pogotku Kristijana Stuanija. Preciznije, po kontroverznoj odluci sudije Huana Martineza da duel Urugvajca sa golmanom Kejlorom Navasom ne okarakteriše kao prekršaj, posle kojeg je domaćin stigao u tom trenutku do izjednačujućeg, na kraju se ispostavilo samo utešnog gola.

Komentari / 0

Ostavite komentar